Zwolse ‘Passion’ op Goede Vrijdag

Zwolse ‘Passion’ op Goede Vrijdag

Zwolle – Zwolle heeft een eigen Passion op Goede Vrijdag 30 maart in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en verbindt die met Nederlandstalige popliederen en teksten. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis. 

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt verbinding gelegd tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Door het gebruik van hedendaagse liederen van onder meer Marco Borsato en Guus Meeuwis brengt de zanggroep het lijdensverhaal dichtbij de actualiteit.

Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze lezingen worden afgewisseld met verbindende teksten, geschreven en voorgedragen door ds. Jan Woltinge.

In september 2017 begon Koorbizniz Oosterwind met het meerstemmig instuderen van de liederen. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.