Finales Grote Zwolse Verkeersquiz 2018

Finales Grote Zwolse Verkeersquiz 2018

Zwolle – Dinsdag 13 maart vinden in Odeon de finales plaats van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2018 voor basisschoolleerlingen uit groep 6. Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live, presenteert de quiz. Tijdens de finale gaan twaalf scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersreels en wie het beste verkeersinzicht heeft. De halve finales starten om 12.15 uur. Direct aansluitend vinden de finales plaats Michiel van Willigen, wethouder van verkeer, reikt om 13:45 uur de wisselbeker uit aan de winnende school.

Voorrondes
Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. 35 Zwolse basisscholen met in totaal 1249 leerlingen namen hieraan deel. De twaalf scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes op 13 maart mogen spelen, zijn: Hilal, De Duyvencamp, De Campherbeek, Het Saffier, De Octopus, De Zevensprong, De Wendakker, De Sprankel, Parkschool, Smaragd, De Aquamarijn en De Zuidster.

Halve finale en finale
Van elk van de twaalf scholen spelen de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en kunnen de score zien op een groot scherm. De deelnemers beantwoorden vragen over lokale verkeerssituaties die worden getoond met foto’s. Het zijn allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

De zes beste scholen uit de halve finale spelen aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint deze finale. Zij ontvangen een grote wisselbeker uit handen van wethouder Michiel van Willigen. Daarnaast is er een prijs voor de school met het leukste spandoek.

Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz
“Gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk”, legt wethouder Van Willigen uit. “Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Als ze leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen, worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.”

Door van de verkeerslessen een strijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Partners
De Grote Zwolse verkeersquiz wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Overijssel.

 

Artikel delen: