Interactie met robotkat bij Frion tijdens Week van Zorg en Welzijn

Interactie met robotkat bij Frion tijdens Week van Zorg en Welzijn

Zwolle – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn kunnen bezoekers ervaren hoe het is om interactie te hebben.Deze interactie kan bijvoorbeeld met een robotkat of hoe je een CRDL (spreek uit als creedle) muziek laat maken door contact met elkaar te hebben. Het is één van de mooie activiteiten waarmee Frion aan de Week van Zorg en Welzijn deelneemt.

De robotkat of de robotpup die Frion in huis heeft, kan dezelfde interactie en waardering geven als een echt huisdier. Met name voor mensen met een verstandelijke beperking een unieke ervaring. De kat begint bijvoorbeeld te spinnen als hij wordt geaaid. De CRDL kan zorgen voor contact en het prikkelen van de hersenen. Dit instrument maakt geluiden of muziek als je het met twee personen aanraakt en tegelijkertijd bijvoorbeeld elkaars hand vast hebt. Een mooi digitaal middel.

Frion gebruikt nog veel meer (digitale) middelen die de eigen regie van mensen met een verstandelijke beperking stimuleren. Kom kijken en meedoen!

Week van Zorg en Welzijn
In de Week van Zorg en Welzijn openen zorginstanties in heel Nederland hun deuren voor publiek. Ook Frion nodigt bezoekers uit om langs te komen op verschillende locaties in Zwolle, Steenwijk en Zwartsluis. De informatiemarkt van het Zoekplein in Zwolle vindt plaats op 14 maart. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de multimediatheek waar cliënten boeken, digitale middelen en spellen kunnen lenen die bijdragen aan het leven van hun eigen leven.

Wat: Informatiemarkt Digitale Middelen
Waar: Frion Zoekplein, Govert Flinckstraat 31 in Zwolle
Wanneer: op 14 maart van 13.00 tot 16.00 uur .

Kijk op www.frionzorg.nl/wvzw voor het complete programma van de Week van Zorg en Welzijn.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Zo, de eerste stap is gezet, van een afglijdende schaal wat waarschijnlijk zal eindigen in een totaal gerobotiseerde zorg.
    Lekker goedkoop.


    ⚠️ Meld

  2. Nou en? Ik gebruik al jaren een sexpop. Heeft nooit hoofdpijn. Ja de aanschaf is duur maar daarna is het een en al feest. Gratis.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.