Resultaten bezoek PvdA in Holtenbroek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Resultaten bezoek PvdA in Holtenbroek

Zwolle – Op zaterdag  10 maart bezocht de PvdA-Zwolle Holtenbroek III nabij het winkelcentrum. Wijkbewoners kregen  een roos aangeboden en enkele vragen over de wijk voorgelegd. Wat zijn de pluspunten van de wijk en wat kan beter?

Inwoners van  Holtenbroek III wonen graag in hun wijk. De woonomgeving is prettig, zeker nadat er een paar jaar geleden in samenspraak met de bewoners is ingegrepen om overlast en criminaliteit tegen te gaan. Groen, levendigheid en sociale samenhang worden zeer gewaardeerd. Ook de bereikbaarheid scoort hoog, evenals de parkeermogelijkheden.

Maar parkeren zorgt soms ook voor overlast als de auto’s op verkeerde plekken staan. Ook te hard rijden in de buurt van het winkelcentrum en het fietsen door het winkelcentrum vinden de bewoners irritant. Teveel lege winkels en de concentratie van doelgroepen worden genoemd als zorgpunten.

De PvdA-Zwolle wil in de volgende raadsperiode de samenhang en de levendigheid in de wijk versterken. Bestaande bewonersinitiatieven moeten de steun en waardering van de gemeente krijgen. Tegen het te hard rijden in de wijk moet de gemeente actief optreden. Soms helpt een goed gesprek met de wijkbewoners, soms is het nodig om een fysieke ingreep te doen of extra te handhaven. Want Holtenbroek moet een (verkeers)veilige wijk zijn.

Die levendigheid wordt ook bepaald door een goed winkelaanbod. Daarom wil de PvdA-Zwolle met de eigenaar, de winkeliersvereniging en de bewoners een plan maken om de lege plekken in het winkelcentrum op te vullen met aanbod waaraan de wijk behoefte heeft.

Voor meer ideeën: zwolle.pvda.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Vind je de PVV eerlijk, Abe? De PVV stemt in de Tweede Kamer tegenovergesteld aan wat ze beloven in het verkiezingsprogramma. En dat terwijl ze oppositiepartij zijn en dus niet gebonden aan een compromis-regeerakkoord dat met een andere partij is gesloten. De grootste leugenaars in de TK dus.


  ⚠️ Meld

 2. De PVV is toch die partij van die witte kuifeend. Je gooit een 1 ei naar de beveiligers en dit jankerds weten niet hoe snel ze moeten vluchten. Geert heeft een hele grote mond maar een heeeeel klein hartje. Structureel gaat hij de debatten uit de weg. Hem zie je pas na de verkiezingen weer. De lafbek.


  ⚠️ Meld

 3. Mooie partij de PVV duidelijk verhaal en een goede leider.
  Ik en mijn hele familie stemmen al jaren PVV.
  Beter dan de partij van de allochtonen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.