2 Thorianen in top15 bij Biddle survivalrun Kootstertille - Foto: Simon in 't Veld
Foto: Simon in 't Veld

2 Thorianen in top15 bij Biddle survivalrun Kootstertille

Zwolle – Op 11 maart stond de Biddle survivalrun in Kootstertille op de wedstrijdkalender voor de atleten van de Korte-, Middellange- en Jeugdsurvivalrun. De dikke mist zorgde voor een bijzondere sfeer op de vroege zondag ochtend. De super prestaties van alle atleten waren echter niet onzichtbaar, de mist trok namelijk snel op.

In de korte survivalrun wist favoriet Ruben Dinkelman de winst te pakken, hiermee pakt hij met nog 5 wedstrijden op de kalender ook direct de eindwinst in het klassement van 2017-2018. In de Middellange survivalrun was de strijd tot het einde spannend, Siemen Kiezer wist met slechts 3 seconden voorsprong op Marten Schilstra over de streep te komen.

Ook THOR Zwolle was goed vertegenwoordigd in Kootstertille. Zo liep Dries Kelderman in een loodzware wedstrijd van 11 kilometer en ruim 55 hindernissen naar een 29e plaats overall. (5e bij de veteranen) Thomas Bervoets zat vlak achter Dries en werd uiteindelijk 34e.

Bij de korte survivalrun zat Jurrian van Dam vanaf het begin goed vooraan, hij is uiteindelijk 7e geworden en was tevreden over zijn prestatie. Ook Harm-Jan Sietsma laat zien in goede vorm te verkeren door als 13e te finishen! Overige uitslagen in de korte survivalrun: Tjeerd Keizer 29e, Niels Wieringa 33e, Jordy Vijfschaft 39e, Arjan Fuite 63e, Jeroen Schuurman 85e en Melle Buruma 94e.

Tot slot was ook een deel van de THOR-jeugd aanwezig om te strijden voor een mooie klassering! In de JSR-C werd Wout Wilmink 8e en Milan Stoute 14e. Justin Stoute was 27e bij de JSR-B.

Over een kleine week staat het open Nederlands Kampioenschap korte survivalrun in Zeist op de kalender. Atleten van zowel de korte, middellange en lange survivalrun gaan dan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde Nederlandse titel! THOR atleten hopen hier weer mooie klasseringen te kunnen noteren!

Artikel delen: