Politie op zoek naar stenengooier

Woensdagavond 23 januari rond 22.10 uur kreeg een vrachtwagenchauffeur op de A28 een steen tegen de voorruit. Deze werd doelbewust gegooid door een -tot nu toe- onbekend persoon. De ruit liep schade op. Het incident vond plaats ter hoogte van het viaduct bij de afslag Zwolle-Noord. De 44-jarige chauffeur uit Nieuw-Amsterdam wist zijn vrachtwagencombinatie met tankwagen onder controle te houden, waardoor een ongeval voorkomen kon worden.

De stenengooier ging er vandoor in het donker. Er is aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De politie heeft deze zaak in onderzoek en wil in dat kader graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen bellen met het politieteam Zwolle-Noord via 0900-8844. Anoniem bellen via Bel M kan ook: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Bij Zwolle-Noord zit geen viaduct over de A28. Pas tussen Ommen en Nieuwleusen zit er een viaduct over de A28. Neemt niet weg dat de gevolgen desastreus hadden kunnen zijn. (ligt eraan wat er in die tankwagen zat, melk of lpg maakt wel wat uit).

  2. Los van eventuele omwonenden vind ik het raar dat de aangifte voor poging tot zware mishandeling is. Gezien de resultaten in het verleden lijkt het me zelfs poging tot doodslag.
    Ik snap niet hoe je zo onnadenkend kunt zijn om hier hobby aan te hebben!

  3. @Chris: Er staat alleen dat er een steen gegooid is, dat hoeft niet perse vanaf een viaduct te zijn. Er staat wel dat het ter hoogte van het viaduct Zwolle Noord was. Laten we aannemen dat het bericht toch klopt.

Reageer