PvdA wil borden met maximumsnelheid op woonerven

PvdA wil borden met maximumsnelheid op woonerven

Zwolle – De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid wil dat de gemeente bij de ingang van een woonerf borden plaatst die de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur aangeven. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

PvdA-fractievoorzitter Jan Slijkhuis zegt hierover: “Uit veel gesprekken die we de afgelopen maanden in heel Zwolle hebben gevoerd blijkt dat mensen zich zorgen maken over verkeersveiligheid in woonbuurten door te hard rijdende automobilisten. Dat speelt zowel in doorgaande straten als op woonerven. Een onderdeel van dat probleem is dat veel automobilisten blijkbaar niet weten dat 15 km. per uur de maximumsnelheid op een woonerf is. Aan die onduidelijkheid willen we een einde maken door borden te laten plaatsen. Kinderen moeten op een woonerf veilig kunnen spelen, auto’s zijn daar te gast.” 

De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het plaatsen van verkeersborden. Momenteel staan er op woonerven vaak alleen woonerfborden, maar de maximumsnelheid wordt hier niet op aangegeven. Dit terwijl op woonerven de meeste interactie plaatsvindt tussen kwetsbare verkeersdeelnemers en auto’s , en dat dus de meeste gevaren oplevert.

Foto's 2
PvdA wil borden met maximumsnelheid op woonerven
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Bij ons staat bij 2 straten heel groot 30km op de weg geschilderd en op de straatverlichting stickers met 30.
  Ik denk dat 85% hier gewoon 50+ rijdt, dus borden plaatsen heeft denk ik niet zoveel zin. Het lijkt mij meer een gedragsprobleem.


  ⚠️ Meld

 2. 15 op een woonerf? Dat wist ik ook niet. Is overigens wel een logische snelheid. Denk niet dat ik ooit harder gereden heb.


  ⚠️ Meld

 3. Meer borden is niet de oplossing, dat zorgt voor meer onduidelijkheid… Inrichting van de wegbaan zorgt ervoor dat automobilisten bewust minder hard gaan rijden, door het plaatsen van drempels of andere obstakels.

  Overigens dacht ik altijd dat je stapvoets moest rijden op een woonerf, maar blijkbaar is daar een getal aan gekoppeld


  ⚠️ Meld

 4. Hm, Blauw, eens. Verkeersveiligheid tegenwoordig gaat over mensen die om onduidelijke redenen tegen een boom aanrijden, of tegen een tegenligger, of tegen een viaduct, zoals vandaag nog in ’t nieuws.

  Lekker appen…..


  ⚠️ Meld

 5. PVV is voorstander om de woonerven op te heffen en de weg te betitelen als snelweg. Lekker 100 kachelen met je dieseltje. Kuch kuch


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.