Inschrijvingen Architectuurprijs Zwolle

21 architecten, ontwerpers en opdrachtgevers hebben zich aangemeld voor de Architectuurprijs Zwolle. Deze wordt op 28 maart 2008 uitgereikt tijdens de Zwolse Nacht van de Architectuur. Tijdens dit evenement worden twee prijzen aangeboden aan het beste architectonische ontwerp in Zwolle: één door een vakjury en één door een publieksjury. Projecten die zich hebben aangemeld zijn gerealiseerd tussen 1 juli 2006 en 1 juli 2007.

Naast de 10 inzendingen binnen de sector woningbouw zijn er ook projecten binnen de utiliteitsbouw ingediend. 1 project wat zich heeft aangemeld valt binnen de vrije categorie.

Een deskundige onafhankelijke vakjury, onder leiding van architecte Jeanne Dekkers, bepaalt wie de Architectuurprijs Zwolle gaat winnen. Aan de hand van de door de architecten ingestuurde presentatiepanelen wordt een nominatielijst samengesteld. Deze genomineerde objecten worden daarna door de jury bezocht, waarna uiteindelijk de definitieve winnaar gekozen wordt.

Naast een vakjuryprijs wordt in samenwerking met dagblad De Stentor tevens een publieksprijs toegekend aan één van de ingediende objecten. Vanaf 23 februari 2008 kan men via de site www.destentor.nl zijn/haar favoriet kenbaar maken, waarna een jury van veertig personen de uiteindelijke winnaar zal bepalen.Zowel de vakjury- als de publieksjuryprijs bestaat uit een kunstwerk. Bovendien wordt op het winnende object een plaquette aangebracht.

De Nacht van de Architectuur wordt georganiseerd door de Stichting Architectuurprijs Zwolle. Doelstelling van deze stichting, die eind 2004 is opgericht, is een breed publiek betrekken bij architectuur in de stad Zwolle. Een concrete activiteit om dit te bewerkstelligen is het organiseren van de Nacht van de Architectuur.

De Nacht van de Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende hoofd-en subsponsors:

Hoofdsponsors:Trebbe Bouw Oost, Van Heijst en partners, Bemog Projectontwikkeling BV, Schutte Bouw en Ontwikkeling, Heijmans Vastgoed, deltaWonen, de Stentor en Bouwbedrijf Salverda

Subsponsors: Slokker Vastgoed BV, Partiplan, Cauberg Huijgen, AMWonen, Nijhuis bouw BV., De Gilden Projectontwikkeling, 19HetAtelier, Moes Bouwgroep, Dura Vermeer, Meeus makelaars, NCB Projectrealisatie BV, Loostad BV, Planoform Vastgoedontwikkeling, Fame Architecten, Koopmans Bouwgroep BV, Nysingh, Bam Vastgoed, 03 Projectontwikkeling, Vos Trappenfabriek, Paul van Vilsteren Installatietechniek, Van Norel Bouwgroep, Het Notarieel, Bouwonderneming A. Beverwijk en Zonen B.V., Van Wijnen, Jansen Wijhe en Unica installatiegroep.

______________________________________________________________________________ 

Artikel delen:

Reageer