Bezieling ontbreekt bij matig spelend FC Zwolle

FC Zwolle heeft vrijdagavond kostbare punten laten liggen in strijd om het goud in de eerste divisie. In het thuisduel tegen FC Omniworld uit Almere kwamen de Zwollenaren niet verder dan een matig gelijkspelletje.

De ploeg van Jan Everse werd vanaf de eerste minuut overrompeld door het opportunistische spel van FC Omniworld, dat opvallend sterk speelde. Al voor de rust werd de eindstand van 1-1 bereikt via een doelpunt van Mulder in de 16e minuut en een kopbal door Jongsma voor Zwolle in de 45e minuut.


Het gezicht spreekt boekdelen bij Jan Everse


Kleizen in de 85e minuut met de kans op 2-1

In de tweede helft verzuimden beide teams het gelijke spel naar winst om te zetten. Doelrijpe kansen werden gemist, waarbij Kleizen van FC Zwolle misschien wel de grootse kans miste. In de 85e minuut kwam Kleizen oog in oog vrij voor de keeper van Omniworld, maar in plaats van hard in te schieten ging de bal hard over het doel. Hiermee was de wedstrijd gelopen. Door het gelijkspel van Zwolle en de winst van koploper RKC Waalwijk verliest Zwolle belangrijke punten voor een eventueel kampioenschap. De afstand op RKC is nu 6 punten.


De 1-1 door Jongsma

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Die Bakker presteert nu al weken achter elkaar slecht op de rechterkant. Elke keer als hij de bal heeft aan die rechterkant is het hetzelfde liedje: tikkie terug.
  Dat Everse deze jongen, hoe jong en talentvol ook, laat staan is me een raadsel.

 2. Ja jammer weer punten verspilt maar zo gaat het al jaren bij de zwolse club ook toen het nog PEC was typisch zwols voetbal zou je haast zeggen .Hopelijk komt er gauw weer een herstel en vinden ze het doel weer wat makkelijker en let oper zijn meer kapers op de kust MVV

 3. Niks aan de hand hoor, verliezen doen we nog steeds niet. een paar keer gelijkspelen kan…..iedere week verliezen is minder, maar is niet aan de orde !!

 4. Rekenvoorbeeld:
  Winnen = 3 punten
  Gelijkspel = 1 punt
  Het verschil tussen winnen en gelijkspel is dus 3-1= 2punten verlies
  Het verschil tussen gelijkspel en verlies is dus 1-0= 1 punt verlies
  Graag bijscholing door KNVB aan alle coaches…………..
  en svp een workshop rekenen aan alle journalisten!

 5. Mensen kom op hé. Ze presteren toch boven verwachting en dan door een gelijkspel direkt in de put. Aan het begin van het seizoen hadden we toch geen rekening gehouden dat men zo zou mee-doen. Klasse hoor!!!!!

 6. Lekker negatief direct weer terwijl “we” juist zeer hoog genoteerd staan. Typisch hoor. En Henk, jij hebt wel een hele negatieve kijk op de zaak zeg, met je verlies van punten in je rekensommetjes. Bijscholing?! laat me niet lachen.

 7. De ploeg heeft lang boven zijn kunnen gepresteerd, dat moeten we zien als bonus. Vooralsnog doet de ploeg het bovenverwachting. Hoewel de wedstrijd van gisteren ronduit slecht was, is er geen reden tot paniek, gewoon zorgen dat we bij de eerste 5 blijven. Daarvoor kunnen we 10 februari tegen de nummer 6 uit D*venter alvast goede zaken doen!

 8. Die Bakker presteert nu al weken achter elkaar slecht op de rechterkant. Elke keer als hij de bal heeft aan die rechterkant is het hetzelfde liedje: tikkie terug. Dat Everse deze jongen, hoe jong en talentvol ook, laat staan is me een raadsel.

Reageer