Filmvertoning ‘From Source to Sea’

Zwolle – Filmmaker Eelke Dekker maakte een bijzondere film over de reis die de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga maakte, om aandacht te vragen voor de plastic soup. In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval dat we op straat weggooien of visnetten die achterblijven. Al die verschillende soorten plastic vormen samen de plastic soup, dit drijft in zeeën en oceanen. De film ‘From Source to Sea’ wordt 20 maart vertoond bij Club Cele om 20:30 in Schouwburg Odeon. Na de filmvertoning is er een nagesprek met de Merijn Tinga. Wil jij graag meepraten over dit onderwerp? Dan zien we jou op 20 maart!

Merijn peddelt door wateren over de hele wereld met een missie: bewustwording rondom de plastic soep. Doel? Het stoppen van de vervuiling door het massale plastic gebruik. Door zijn reis en de beelden die hij onderweg deelt, geeft hij een uniek kijkje in zijn ontdekkingen. Welke gevolgen gaan gepaard met al dat plastic gebruik? We vragen hem naar zijn missie op 20 maart!

Te gast
Merijn Tinga, beter bekend als de ‘Plastic Soup Surfer’, is op een missie: mensen bewust maken van de grote hoeveelheden plastic zwerfafval dat het water van onze rivieren meevoert naar de zee. Zijn board die hij voor deze expeditie gebruikte is gemaakt van plastic afval is een statement op zich. De film begint bij de bron van de Rijn, in Zwitserland, daar drinkt hij een glas helder onvervuild bronwater. Vanuit Zwitserland peddelde Merijn naar beneden van de Rijn in 28 dagen. De grote vraag is of hij ook een glas onvervuild bronwater kan drinken in Rotterdam, daar waar de Rijn in zee uitmondt. In ‘From Source to Sea’ toont hij hoeveel plastic strooisel is gevonden langs de Rijn.

De gerechtsdeurwaarder mede mogelijk gemaakt door jou?Aan alle bezoekers en geïnteresseerden die streven naar een plasticvrije oceaan en een bewustere leefwereld, stelt Stichting Plastic Free Sea de vraag een bijdrage te doen voor de ‘gerechtsdeurwaarderscampagne’. Een gerechtsdeurwaarder wordt vertegenwoordigd door 100 mensen die allen €5 doneren. Deze gerechtsdeurwaarders leveren vervolgens in opdracht van de Plastic Soup Surfer een ‘desbewustheidsexploot’ af bij de directeuren van de bedrijven in de verpakkende industrie. Zoals ook te zien is in de film. Een bijdrage hierin zou zeer gewaardeerd worden als tegenprestatie. Meer weten over deze campagne? Kijk dan hier: http://www.watersporters.nl/nieuws/2017/september/plastic-soup-deurwaarder-voert-druk-op/

Wil jij meer weten over het plastic probleem? En wat het doet met ons milieu? Of geïnspireerd raken door Merijn Tinga? Kom naar de Meet Up en praat mee!

Café O2 Filmvertoning ‘From source to sea’ vindt plaats op dinsdag 20 maart in Schouwburg Odeon, Cafe Foye om 20:30 uur en is gratis.

Wie zijn wij?
Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

 

 

Artikel delen: