Kunstwerk oerbos Stadshagen niet op wijkagenda

De ChristenUnie ziet haar idee om Stadshagen zichtbaar te herinneren aan haar eigen historie door restanten van het oerbos te laten verwerken tot een kunstwerk niet in de agenda van het komend Wijkplatform in Stadshagen terug. Fractievoorzitter Van Boven wil dit punt alsnog geagendeerd zien, en heeft bij wethouder Kenkhuis daarvoor een verzoek ingediend.

Het was juist het college dat in oktober 2007 vond, dat het de beste procedure is om het punt ‘markering van het oerbos’ te gaan agenderen voor een Wijkplatform. Van Boven vond dat toen een te rechtvaardigen antwoord. De fractievoorzitter is nu dan ook erg verbaasd, omdat het vorige platform niet door ging vanwege gebrek aan agendapunten. De agenda van het wijkplatform van 6 februari zegt niets over de toezegging van het college. Van Boven wil dit agendapunt alsnog op de agenda zien, en dat er voorafgaand aan het platform door de gemeente Zwolle publiciteit aan het punt gegeven wordt. “Alleen dan kunnen de aanwezigen een afgewogen standpunt innemen en nagedacht hebben over een goede plek voor het door ons gewenste kunstwerk.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ik heb vandaag antwoord van de wethouder gekregen. Daarin geeft hij aan dat er een aanvulling op de persaankondiging komt waarin het expliciet op de agenda gezet wordt met achtergrondinformatie uit het antwoord op onze vragen. De kunstenaar (E.Otten) wordt uitgenodigd. Op het wijkplatform zelf wordt een opinierend rondje gehouden. Er wordt gevraagd een groep(je) te vormen die met voorstellen moet komen over de plek van het kunstwerk.

    Ik ben tevreden.

Reageer