Opening expositie ‘De Zwolse Lente’ - Foto: Dolf Henneke
Foto: Dolf Henneke

Opening expositie ‘De Zwolse Lente’

Zwolle –  De afbraak van de St. Michaëlskerk, het eerste zebrapad in Zwolle, schaatsen op de stadsgracht, de opkomst van Holtenbroek, de bouw van de IJsselcentrale. Allemaal gebeurtenissen waar Zwollenaren veel herinneringen bij hebben.

Van 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf deze gebeurtenissen en herinneringen in beeld gebracht. De collectie Henneke bestaat dan ook uit een groot aantal herkenbare foto’s waarin de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar inwoners centraal staat.

Op donderdag 22 maart opent de expositie ‘De Zwolse Lente’. Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976 in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken.

Tegelijkertijd geeft WBOOKS het gelijknamige boek ‘De Zwolse Lente’ uit, geschreven door Herman Aarts en Adri van Drielen, ook verkrijgbaar bij de expositie.

Voor de opening op donderdag 22 maart is het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle speciaal langer open, van 11.00 tot 21.00 uur, en staat er koffie en thee klaar.

Meer informatie: www.allemaalzwolle.nl

 

 

Foto's 2
Opening expositie ‘De Zwolse Lente’
Artikel delen: