VV Berkum
VV Berkum

Berkum ontvangt opgejaagd Sparta

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Sparta Nijkerk, een ploeg die de hete adem van een aantal achtervolgers in de nek voelt. De Veluwse ploeg heeft de punten dus hard nodig en zal zeker geen gemakkelijke prooi worden.
“Sparta heeft veel kwaliteit en wij hebben het vaak lastig tegen ze, dus we moeten beter met de kansen om gaan dan we in de uitwedstrijd bij hen en in de afgelopen weken hebben gedaan,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Vorige week hebben wij slecht gespeeld, maar thuis moeten we nu wél kunnen winnen.”
Sparta Nijkerk eindigde vorig jaar op een verdienstelijke zevende plaats in de Hoofdklasse B maar startte dit seizoen slecht. Aan het einde van de eerste periode stonden de Nijkerkers op een 12e plek en daardoor vloog trainer Marco Roelofsen begin november de laan uit. Onder zijn opvolger Imdat Ilgüy doet Sparta het beter, maar veilig is de ploeg nog niet. Sparta staat weliswaar met een 10e plek op de ranglijst in de middenmoot maar weet dat enkele achtervolgers twee of zelfs drie wedstrijden minder hebben gespeeld en de Veluwenaren dus nog kunnen passeren.
Na een aardige serie, met drie keer winst en twee remises, ging Sparta afgelopen zaterdag op eigen terrein wat schlemielig met 0-2 onderuit tegen koploper SC Genemuiden. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar vlak na rust kwamen de Nijkerkers op achterstand. In de 67e minuut leek de thuisclub langszij te gaan komen via een strafschop, maar Frank Heus faalde vanaf de penaltystip en twee minuten later besliste Genemuiden het duel door de 0-2 binnen te tikken.
Berkum, dat in september door een vroege goal van Chris van der Meulen met 0-1 won bij Sparta Nijkerk, kijkt ook terug op een teleurstellende competitieronde. De Zwollenaren verloren afgelopen zaterdag met 1-0 bij een veel feller Urk, dat de bezoekers constant opjoeg en een flink aantal kansen creëerde. Mede door goed keeperswerk van Dominic van Hoof bleef het 90 minuten lang 0-0 en leek Berkum, dat aanvallend te weinig kon brengen, een punt binnen te halen. In de blessuretijd sloeg Urk echter alsnog toe en dat betekende de eerste nederlaag van de Zwollenaren na vijf winstpartijen op rij.
Doordat enkele concurrenten ook punten morsten staat Berkum desondanks nog steeds op een derde plek in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Arno Hoekstra heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan SC Genemuiden en Eemdijk, maar moet tegen Sparta de volle winst pakken om aansluiting bij de top te houden.
De wedstrijd Berkum-Sparta Nijkerk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Colin Prooi uit Hellevoetsluis, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. “In deze competitie is het fysiek, wordt er minder gevoetbald… Eigenlijk een beetje boers”, vertelt Be Quick28 speler Sander Aarten. “Als jonge ploeg hebben we het daar lastig mee. Tegenstanders zijn 1.90 tot 2.00 meter, spelen de lange bal en dan hebben we niets in te brengen.”

  Hoi Sander weet je eigenlijk wel hoe groot – herstel – hoe klein Messie en Iniesta zijn?

  Gewoon slechte jeigdopleiding bij de Rood Zwarten.

  1. De beste spelers zijn juist de kleinere spelers. Veel wendbaarder dan die lange slungels.

   Excuus Truus die mevrouw van Aarten. Goed dat Berkum zijn overschrijving afwees. 3e Divisie kan hij niet mee komen.

 2. Wat ben ik blij dat die Estevana Bruins, Jasper Bruins, Jasparina Bruins of hoe hij zich ook noemt eindelijk weg is.

 3. Niveau van zijn reacties ging van laag naar bedroevend laag.

  Vorige week was wel het dieptepunt. Wat een kneus is dat. Hoogste tijd dat de @dmins van Weblog Zwolle het IP Adres Estevana Bruins van vorige week blokkeren.

 4. Ik hoop trouwens niet dat ze de neerwaartse spiraal gaan inzetten naar het laatste debacle tegen Urk.
  Laatste minuut nog verliezen dat is zuur.
  Hebben ze ook citroen sap bij Beeeerkum?

 5. Kunnen ze dat gezever over Berkum boerenwijk van Zwolle niet in het wijkkrantje zetten. Wat een achtergebleven gebied, gezien de reacties.

 6. Helemaal mee eens Feiko .
  Dat eeuwige gezeik over een niets beduidend voelbalclubje moet nu maar eens afgelopen zijn.
  Misschien kan die lul die steeds die stukje instuurt zich eens achter de oren krabben en denken ik stop hiermee.

  1. Net zoals Gerko Grevers al eerder deed. Beste beslissing van hem ooit. Wel op mijn advies.

   Over advies gesproken.

   Kan ik iets of iemand nog voorzien in een creatief belastingadvies. Als je begrijpt wat ik bedoel 😂

   Mvrgr
   Panapapers BV

 7. @ Svetlana Bruins.
  Ook al gaan wij het restant van dit seizoen in een neerwaartse spiraal (wat absoluut niet gaat gebeuren) blijven wij ten aller tijden in de HOOFDKLASSE!!!!!!
  Wie kan dit nog meer zeggen 👍💪🤐

 8. Ja mooi voor jullie maar donderen jullie dan ook eindelijk op hier met dat zielige gezever.
  Pistolen wous

 9. Nou…dat dacht ik niet, als je goed kijkt (bovenaan) zie je dat deze pagina over onze prachtige club vv Berkum gaat.
  Dus WIJ Berkummers moeten van jullie galspugers hiervan verdwijnen????
  Zijn jullie nou zo dom? of zijn wij nou zo slim!

 10. Wij Berkummers hahaha ik woon zelf in Berkum der kan er nog geen 1 normaal goedendag zeggen laat staan een normaal gesprek voeren.Ze lopen allemaal met de neus omhoog .
  Nee het moet allemaal wat lijken daar in Berkum maar het stelt weinig tot niets voor.

 11. Bertje Venema de Munsterman van Zwolle. Er zijn zoveel overeenkomsten met FC Twente en Be Quick'28 van nu. Ongekend.

 12. Hahahahahahaha weer 2 (doel)punten ingelopen op Sportclub. Nu hoor je Estevana uut Genemuuden niet.

 13. 26 mei as gaan we wederom met de cabrio bus een toertochtje maken door de stad. Jaaaaaaaaaa

 14. Ja leest het net. 1-4 Krijgt Genemuiden op de kloten. Dat is niet mis. Benieuwd of ze deze klap nog te boven komen. Ik ben bang van niet.

 15. Toch weer een goede week voor vv Berkum ondanks de 1-2 nederlaag. Ik hou 26 mei alvast vrij in de agenda want ik heb wel zin een kampioensfeestje.

 16. Dat zou wat zijn zeg. Staat Genemuiden 29 weken bovenaan en alleen de laatst week op 26 mei niet. Dan hebben ze daar een kater zeg en wat zal er dan een enorm feest losbarsten in de Vegtlust. Ik gun het de volksclub uit Berkum wel. Verstandige en mooie club. Financieel gezond ook. Ook niet onbelangrijk. Maar goed het is nog geen 26 mei en er kan nog veel gebeuren.

 17. Estavana Bruins zal wel balen. Zeker als PEC Zwolle morgen ook nog verliest. Die kan dan wel een grammetje 2 coke gebruiken.

Reacties zijn gesloten.