PlasticSoepSloep vaart zaterdag 17 maart door de Zwolse Grachten

Zwolle – We kennen allemaal de beelden van de grote plastic soep in de oceanen en zeeën. Maar ook dichter bij huis ligt er ontzettend veel afval in het water. In Zwolle wordt daar aanstaande zaterdag iets aan gedaan: dan vaart de PlasticSoepSloep door de grachten.

Regelmatig gaat de Water Schoonmaak Service Zwolle (WSSZ) met kayaks de grachten in Zwolle op om plastic en ander afval uit het water te halen. Komende zaterdag zullen zij daarbij ondersteund worden door een elektrische boot en veel vrijwilligers. De ChristenUnie in Zwolle organiseert, samen met WSSZ, deze actie om aandacht te vragen voor een circulaire economie. In een circulaire economie bestaat afval niet en krijgt rommel waarde. Er wordt zoveel mogelijk gerecycled en hergebruikt. Het opruimen van zwerfvuil is een eerste stap in de richting van zo’n economie.
Tijdens deze actie zullen vrijwilligers op het water én op de wal zwerfvuil opruimen en aandacht vragen voor het schoonhouden van de stad. Ze starten om 11.00 uur in de gracht aan de Harm Smeengekade, tegenover de Rabobank.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Die aandacht is inderdaad broodnodig. De berm langs de Katerdijk ligt ook vol. Pak zo nu en dan wel eens wat mee als ik er langs loop. Maar is eigenlijk zinloos omdat de jeugd (voornamelijk die op weg zijn van het station of de Deen naar het Deltioncollege) er meer neer gooit dan ik mee kan nemen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.