Voorbeeldige initiatieven voor de nieuwe gemeenteraad in Zwolle

Voorbeeldige initiatieven voor de nieuwe gemeenteraad in Zwolle

Zwolle – Op 21 maart worden de nieuwe gemeenteraadsleden gekozen. En dat betekent: nieuwe ronde nieuwe kansen. Natuur en Milieu Overijssel geeft de inwoners van Zwolle de kans om de nieuw gekozen gemeenteraadsleden meteen te laten weten welke ‘’groene’’ initiatieven zij graag in hun eigen woonomgeving zien. Dat geldt dus ook voor u.

We hebben tien van de meest aansprekende initiatieven voor een mooie en duurzame gemeente op een rij gezet. Op onze Facebookpagina (‘Natuur en Milieu Overijssel’) kunt u uw eigen top 3 samenstellen. Vervolgens laten wij uw gemeente weten wat de meest favoriete initiatieven van bewoners zijn. Dan weten ze waar aan toe zijn, en kunnen ze ook meteen aan de slag.

Diverse bestuurders hebben al laten weten erg benieuwd te zijn. Bewonersinitiatieven zijn belangrijk omdat inwoners veel beter weten wat er speelt in hun omgeving en ook kennis en ervaring hebben om goede oplossingen te bedenken. Niet voor niets zetten steeds meer mensen – ook in Zwolle – zich in voor hun eigen leefomgeving. Ze nemen het heft in eigen handen om een bepaald doel te bereiken. Of het nu om een groen schoolplein, het creëren van een zonnepark, natuurbeheer of autodelen gaat. De projecten ‘Elektrisch autodelen’ en ‘Meet&Eat’ in Zwolle zijn daar een goed voorbeeld van. Het levert bovendien ook nieuwe sociale contacten en samenwerkingsverbanden op.

De tien initiatieven uit de poll zijn daar mooie voorbeeldprojecten van, die uitstekend elders kunnen worden uitgevoerd. Door aan te geven wat uw favoriete Top 3 is, helpt u, met Natuur en Milieu Overijssel, om de streek nog mooier en duurzamer te maken dan hij nu al is.  Wilt u meedoen, maar heeft u geen facebook? Kijk dan op www.natuurenmilieuoverijssel.nl.

Artikel delen: