Welke vrijwilliger helpt ons met het maken van de Isala Vitamine Groen route voor kinderen?

Welke vrijwilliger helpt ons met het maken van de Isala Vitamine Groen route voor kinderen?

Zwolle – In 2018 starten Natuur en Milieu Overijssel en Isala een geweldig mooi project om de groene ziekenhuisomgeving van Isala beter te gebruiken. En ook om mensen meer bewust te maken van de positieve effecten van groen op gezondheid. Hoe gaan we dat doen? Door een Isala Vitamine Groen route te maken voor kinderen tot 12 jaar. Alhoewel sommige mensen intuïtief aanvoelen dat groen goed is voor hun gezondheid en welzijn, maakt de route dit expliciet en krijgen natuur en landschap extra betekenis. We maken een binnen en buiten speurroute die beleving, educatie en entertainment combineert. Deze spannende speurroute stimuleert kinderen op onderzoek uit te gaan en zij nemen in hun enthousiasme ouders/verzorgers en andere volwassenen mee. Bij de ontwikkeling en test betrekken we ook de kinderen zelf.

Wat levert het je op als vrijwilliger?
In een klein, vertrouwd en enthousiast team van Isala en Natuur en Milieu Overijssel werk je aan een uniek project. Het levert een prachtig, concreet eindresultaat op voor (zieke) kinderen, brengt natuur dichterbij en zet het belang van groen voor gezondheid op de kaart.  

Wat vragen we van je als vrijwilliger?
We verwachten een inzet van in totaal ongeveer 40 uur gedurende maart t/m december. Heb je affiniteit met kinderen en natuureducatie? Ben je creatief? En vind je het leuk om samen met Isala en Natuur en Milieu Overijssel samen te werken aan een groene speurroute waar heel veel kinderen, ouders en verzorgers plezier aan gaan beleven? Stuur dan een mailtje naar Annefloor Zuurbier, zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl. Zij geeft graag een toelichting op het project.

 

Artikel delen: