Frion De Golfslag in actie voor Tovertafel

Frion De Golfslag in actie voor Tovertafel

Zwolle – Samen met begeleiders van Frion zamelen cliënten geld in voor een Tovertafel bij dagcentrum De Golfslag in de Zwolse wijk de Aa-landen. Daarnaast zoeken zij sponsoren en donateurs. De Tovertafel verleidt cliënten om in beweging te komen door middel van speelse interactieve lichtprojecties. Het resultaat? Plezier, beweging, levendigheid en gezelligheid. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op afstand) meebeleeft.

Begeleider Stephanie Dekker: “Cliënten willen heel graag een Tovertafel. Aan de Tovertafel kun je dingen sámen doen. Het activeert je, helpt je bewegen en je kunt het samen met je begeleider doen. Maar een Tovertafel kost ruim 7000 euro. Daarom hebben we samen met cliënten allerlei acties bedacht om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Zo zamelen we lege flessen in. Op 30 maart houden we 13.30-15.30 uur een voorjaarsmarkt inclusief sponsorloop. En we zijn een crowdfundactie op internet gestart. Via http://activecues.com/crowdfunding/frion-de-golfslag# hopen we dat particulieren en bedrijven ons willen sponsoren. Want alle beetjes helpen.”

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven een tafel. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De spellen zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de cliënten zelf spelen met het licht.

Artikel delen: