ChristenUnie wil verbeterplan voor toegankelijker armoedebeleid

ChristenUnie wil verbeterplan voor toegankelijker armoedebeleid

Zwolle – Het gaat goed met Zwolle, maar nog niet iedereen merkt dat. Ook in deze stad leven er mensen in armoede. Voor hen zijn verschillende regelingen beschikbaar, maar de ChristenUnie constateert dat deze lang niet altijd gevonden worden. Om dat aan te pakken wil de partij een verbeterplan zodat het armoedebeleid toegankelijker wordt en meer Zwollenaren geholpen kunnen worden.

“In Zwolle zijn goede regelingen, maar deze zijn moeilijk vindbaar”, aldus lijsttrekker Gerdien Rots. “Ik vind het hartverscheurend als je hoort dat kinderen op school achterblijven terwijl hun klasgenootjes op schoolreis gaan omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Vooral als je bedenkt dat dit echt niet nodig is”.

Maar het bereik ervan schiet tekort, volgens de ChristenUnie. Daarom willen zij dat er een plan komt dat zich vooral richt op het vergroten van de bekendheid van regelingen. Zodat iedereen die ervoor in aanmerking komt bereikt wordt.

Zij wijst op het simpeler maken van armoedebeleid als eerste stap. “Ook willen wij dat als je gebruikt maakt van meerdere regelingen je één contactpersoon bij de gemeente krijgt. Zo houd je het overzicht”, zegt Rots. “Want armoede bestrijden doen we niet alleen met geld maar ook met aandacht en support”. Zij ziet daarom ook veel in maatjesprojecten, waarin mensen laagdrempelig begeleid worden bij het afhandelen van schulden, zoeken naar werk of het begrijpen van de Nederlandse taal.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Geef stem ook een belofte. En stem op christenuni betekend doodsteek voor verdere groei voor zwolle. Jullie zondags naar de kerk? Mooi, maar laat andere mensen ook hun ding doen bv winkelen op zondag en dwing jullie onzin niet aan mensen die niet gelovig zijn. Rustdag? Oke dan hele dag op de bank blijven en dan niet naar de kerk want dat kost veel inspanning en wat te denken al die auto’s die landelijk onnodig worden gebruikt om naar de kerk te gaan? Erg slecht voor milleu omdat dit niets toevoegd en/of opleverd.


  ⚠️ Meld

 2. Zei de man die geen idee heeft over hoe groot het probleem is wat hier aangekaart wordt.
  Aan die ‘verdere groei’ hebben we niks als dat geld alleen maar terecht komt bij die ene procent rijken.


  ⚠️ Meld

 3. Uh, Bernard. ‘dwing jullie onzin niet aan mensen die niet gelovig zijn’.

  Ik denk dat ’t niet echt Bernhard is, wel echt een oproepje.
  Geef religie geen stem! Religiuse mensen zijn per definitie
  niet echt heel goe bij ’t verstand vrees ik.


  ⚠️ Meld

 4. De gemeenteraad moet de stad besturen namens ons. De CU heeft dat de afgelopen periode goed gedaan. Dat de antireligionisten daar blind voor waren is niet hun fout.


  ⚠️ Meld

 5. Bernard, het is gewoon bagger wat de CU de laatste periode gepresteerd heeft. Zorg tekort, kosten overschreiding bibliotheek, geldslurpend windmolen plan, voorsorteren op Diftar, wethouder op wachtgeld en een blokkade op de koopzondag. Zo kan ik wel door blijven gaan. 4 jaar CU heeft de stad alleen maar veel geld gekost en weinig structurele extra banen op geleverd.


  ⚠️ Meld

 6. Nee, publiciteit is altijd goed. Maakt niet uit of het negatief of positief is.
  Kijk maar naar Wilders. Die doet de gekste dingen om in het nieuws te komen. En hij smult er aan als de mensen hun afschuw over zijn uitspraken uitspreken. Levert alleen maar stemmen op.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.