Driezorg bewoners genieten van de tuin dankzij schenking WorldSkills - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Driezorg bewoners genieten van de tuin dankzij schenking WorldSkills

Zwolle – Driezorg locatie De Kievitsbloem ontvangt uit handen van Wethouder Jan Brink een schenking WorldSkills Netherlands van tuinproducten van de vakwedstrijden ‘Skills The Finals’. Deze producten worden gebruikt voor de tuin van bewoners en Kindercentrum Doen.

De bewoners van Driezorg locatie De Kievitsbloem en de kinderen van Kindercentrum Doen kunnen deze lente genieten van een mooie tuin: WorldSkills Netherlands schenkt de producten zoals; plantenbakken,bestrating en bankjes  die gemaakt zijn op/van pallets. Deze producten worden gemaakt tijdens de finale van de vakwedstrijden voor Mbo-studenten, aan de binnentuin van De Kievitsbloem en Kindercentrum Doen.

“Wij zijn ontzettend blij met deze schenking”, vertelt Andrea Willems, teammanager van locatie De Kievitsbloem. “Wij hadden samen met Kindercentrum Doen, die ook van de tuin gebruik maakt, al plannen om het buitenleven meer te laten aansluiten bij de bewoners en de kinderen. Deze producten zijn een aanvulling op onze tuin en geven daarmee nog meer aansluiting bij het inrichten van de ‘belevingstuin’. Dit stimuleert de bewoners en de kinderen om meer van het buitenleven te genieten”.

Vakwedstrijden ‘Skills The Finals’
Tijdens het evenement ‘Skills The Finals’ strijden leerlingen van het vmbo en mbo-studenten van de scholen Deltion College, De Groene Welle en het ROC van Twente tegen elkaar om de beste vakman, vakvrouw of het beste vakteam te worden. Het doel van deze wedstrijden is om jongeren te inspireren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. De finale vindt plaats op 15, 16 en 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle.

Foto's 2
Driezorg bewoners genieten van de tuin dankzij schenking WorldSkills - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: