Feestelijke uitreiking 400e energiescan - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Feestelijke uitreiking 400e energiescan

Zwolle – Energie besparen is feest. Onder dit motto werd afgelopen donderdag in Zwolle de 400e energiescan van Duurzame Aanbieder DCZ uitgereikt aan de familie Joling te Hasselt. Opnieuw een mooie mijlpaal in de omslag naar energiebesparing en het gebruik van nieuwe, schone energie.

De feestelijke uitreiking vond plaats in het splinternieuwe Inspiratiecentrum Duurzaamheid van de Technische Unie te Zwolle. Uit handen van gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel en energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ ontvingen Ria en Henry Joling de energiescan samen met een bos bloemen.

De gratis energiescan maakt deel uit van de totaalaanpak van DCZ om woningeigenaren goed op weg te helpen met de verduurzaming van hun woning. Die aanpak begint met informatiebijeenkomsten die DCZ regelmatig in samenwerking met gemeentelijke energieloketten organiseert. Belangstellenden kunnen vervolgens gebruik maken van een gratis energiescan thuis. Dat houdt in een persoonlijk bezoek van energieadviseur Egbert Brouwer bij de mensen thuis dat uitmondt in tips en adviezen waarmee ze aan de slag kunnen. DCZ helpt de woningeigenaar van advies tot realisatie van alle denkbare oplossingen voor energiebesparing en duurzame opwekking. Van isolatie tot zonnepanelen en de warmtepomp. “Veel mensen twijfelen met welke energiemaatregelen ze het beste kunnen beginnen en wat het beste resultaat geeft”, aldus Egbert Brouwer. “Het zou jammer zijn als daardoor niets gebeurt. Wij willen ze daarom goed helpen met hun keuze en de vervolgstappen. Om de kwaliteit te borgen hebben wij als eerste samenwerkingsverband van bedrijven in West-Overijssel het keurmerk Duurzame aanbieder behaald”.

De totaalaanpak van DCZ is een onderdeel van een marktaanpak die gesteund wordt vanuit het programma Nieuwe Energie Overijssel van de provincie Overijssel en haar kernpartners. Dit netwerk van bedrijfsleven, overheden, maatschappelijk organisaties, en netwerkbedrijven streeft naar een energieneutrale provincie in 2050. Gedeputeerde Annemieke Traag: “Voor koopwoningen willen we met dit programma bereiken dat 45% in 2020 minimaal op energielabel B zit. Ondernemende partijen als DCZ zijn enorm belangrijk om de energietransitie in de wijk te versnellen.”.

Ria en Henry Joling kwamen met Egbert Brouwer in contact tijdens een energiebespaarmarkt in Hasselt. “Wij hebben geen moment geaarzeld om van de energiescan gebruik te maken. Je woning verduurzamen is best een lastige zoektocht. De energiescan bij ons thuis was erg verhelderend. We weten nu wat onze mogelijkheden zijn en hoe we het stap voor stap kunnen aanpakken. Fijn om iemand over de vloer te krijgen met kennis van zaken.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wel, een boel hype en ook nepnieuws gaande over onze energie vrees ik. Gas uit Rusland is toch heel erg schoon ook ? De Landen om ons heen gebruiken dat en blijven dat gebruiken naar hartelust. Ik zie niet dat ’t hier anders moet zijn. Als ‘van het gas af’ doorgaat komt dat neer op twintig tot dertig DUIZEND euri’s per huishouden. Op korte termijn.

    ’t braafste land in Europa moet ook wel een beetje slimmer zijn, alleen maar braaf meedraven, met onzin. Zie ik niets in.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.