VV Berkum
VV Berkum

Berkum komt tekort tegen Sparta

Berkum heeft op eigen terrein met 1-2 verloren van Sparta Nijkerk, waarbij de Zwollenaren vooral in de eerste helft tekort schoten. In het laatste halfuur speelde de thuisclub wél sterker, maar dat was niet genoeg om alsnog een punt binnen te halen.

“We zijn niet constant genoeg en we moeten met veel meer lef en beweging spelen. We begonnen heel matig en pas na onze tegengoal toonden we veerkracht,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Sparta-coach Imdat Ilgüy was trots op het harde werk van zijn ploeg, maar toch niet helemaal tevreden. “We spelen al een tijdje goed, maar we scoren te weinig en na de tegengoal liepen we ook hier te veel achteruit.”

Chaos
Sparta Nijkerk was al in de eerste minuut dicht bij de openingstreffer maar na een vrije trap mikte Junior Albertus net naast. Even later was er chaos voor het Zwolse doel, waarbij een schot van Muhammed Dinc werd gekeerd door keeper Dominic van Hoof en na krap een kwartier kwam Berkum goed weg toen de doorgebroken Jan Struijk over schoot. De eerste serieuze kans voor de thuisclub kwam pas na een minuut of 20 toen Chris van der Meulen zich tussen twee tegenstanders vrij goochelde, maar vervolgens in het zijnet knalde.

Na een half uur werd Berkum-spits Johnsen Bacuna in het Nijkerkse strafschopgebied onderuit gewerkt en leek een penalty op handen. De arbitrage wilde daar echter niets van weten en vlak daarna kreeg de thuisclub het deksel op de neus. Na een corner werd de bal niet weggewerkt en kon Dennis van der Wal van dichtbij ongestoord de 0-1 binnen werken.

Rush
In het tweede bedrijf was het na 10 minuten opnieuw raak voor de bezoekers toen rechtsback Mark Groenewoudt na een lange rush de bal voor kon zetten op Albertus. De geblokte Sparta-spits nam goed aan, draaide om zijn as en liet keeper Van Hoof kansloos: 0-2. Na iets meer dan een uur kwam Berkum echter terug in het duel, toen Mark Bloemendaal door Mohammed al Haydar onderuit werd gehaald en er wél een strafschop werd gegeven. Die werd feilloos benut door Marc van der Meulen en na de 1-2 stroopte de thuisclub de mouwen pas écht op. Bloemendaal leek al snel daarna dicht bij de gelijkmaker maar werd afgefloten en na een corner ging een achterwaartse kopbal van hem maar nét over. In de slotminuut leek ook invaller Youp Kok nog een punt voor Berkum te redden maar zijn inzet werd vlak voor het Sparta-doel geblokkeerd. Sparta had in die fase zelfs kansen op een ruimere overwinning maar zag dat Frank Heus en Ali Alkan in riante positie misten.

Berkum had bij een overwinning flinke stappen kunnen zetten in de Hoofdklasse B omdat de concurrentie ook punten verspeelde. Na deze krappe maar verdiende nederlaag blijven de Zwollenaren op een derde plaats staan, maar hun spel zal de komende weken moeten verbeteren om aansluiting bij de top te blijven houden.

Berkum-Sparta Nijkerk, 17 maart 2018
Eindstand:
1-2 (0-1)
Doelpunten: 33. Dennis van der Wal (0-1), 56. Junior Albertus (0-2), 63. Marc van der Meulen (1-2) (strafschop)
Scheidsrechter: Colin Prooi
Gele kaarten: Chris van der Meulen, Daniël Holsappel (Berkum), Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Ali Alkan (Sparta Nijkerk)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (81. Frank Hoolsema), Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Ruud Wellenberg, Hoeseb Yakob (58. Youp Kok), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Mark Bloemendaal (87. Daniël Holsappel)
Opstelling Sparta Nijkerk: Fabian Bouwman, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Wesley de Laat, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk, Muhammed Dinc (46. Rafael Boer), Mark Groenewoudt, Junior Albertus (77. Ali Alkan)

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Welkom op de vv Berkum pagina!!💪
  Helaas heeft ons cluppie verloren, maar dit heeft tot teleurstelling van alle azijnpissers niet toe geleid, dat we tav de ranglijst schade hebben opgelopen.
  Gewoon derde plek behouden met nog steeds!!een wedstrijd minder!!
  En nog steeds!! geen neerwaartse spiraal!!!!
  Weer een k..weekend voor al die anti Berkummers.
  Nou domineeszoon, svetlana, stefana,berkumse dildo en al die andere zielepieten veel schrijfplezier, op deze vv Berkum pagina💪


  Maak melding

 2. Het wortelsap wonder is over en uit! De dalende koers is ingezet, wat een amateurclub cq elftal. Het was niet om aan te gluren foei.


  Maak melding

 3. Ik denk dat ze over moeten gaan naar rabarbersap misschien dat dat gaat helpen.
  Anders zie ik het somber in voor de warmste vereniging van Zwolle.


  Maak melding

 4. ik was gisteren bij Berkum wat mij opviel dat het bier in de kantine bijzonder lauw was.
  ik weet niet hoe het met het wortelsap was koud of ook een lauwe bak?
  Gezonde broodje was trouwens uit de kunst hulde hiervoor daar kom ik voor terug.


  Maak melding

 5. De spelers zijn te duur😂

  Rabobank Clubkas Campagne van start: stem op VV Berkum!

  Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank IJsseldelta hun stem uitbrengen op de vereniging waarvoor zij hun clubhart willen laten spreken. Iedere stem is geld waard! VV Berkum wil het geld dat met deze campagne kan worden binnengehaald, besteden aan nieuwe stoelen voor in de kantine.

  Heb je een Rabobank rekening? Of heeft je vader, moeder, buurvrouw, juf, opa of verre neef er eentje? Breng dan je stem uit of laat een stem uitbrengen op de clubactie van VV Berkum. Des te gezelliger het wordt in de kantine!

  Toon je clubhart en stem vóór 31 maart op VV Berkum.

  Link: https://www.mijnbankversterkt.nl/ijsseldelta/stemmen/rabobank-clubkas-campagne-2018/stem/


  Maak melding

 6. vv Berkum dank voor het warme onthaal, de smaakvolle broodjes gezond en het vers geperste sapjes. Mooi dat jullie weer ingelopen zijn op de koploper, Genemuiden meen ik. Ik wens jullie veel succes in de strijd om het kampioenschap.


  Maak melding

 7. Dan wordt het een nog groter feest dan het afgelopen seizoen. Toen was het niet de vraag of we kampioen zouden worden maar wanneer.


  Maak melding

 8. Ik reed gisteren in Genemuiden en iedereen was in het zwart gekleed. Zwarte hoedjes, sjaals, baarden, kleding en kousen.

  Ik draaide mijn autoraampje open en riep heel luid 1 – 4 haha. God straft direct.


  Maak melding

 9. Het zegt veel over hoe warm de club is.

  Veel spelers hebben inmiddels bijgetekend en dat is natuurlijk niet zonder reden. Je kunt overal terecht maar je blijft de club trouw. Geld is niet het belangrijkste. Dan speel je bij HHC of Genemuiden.

  Als je verder door wil groeien als club moet je natuurlijk ook afscheid nemen van bepaalde spelers die het niveau niet aankunnen. Zo gaat dat.

  En aandacht blijven geven aan je eigen jeugdelftallen. Piet Diender zit inmiddels ook al meer dan 30 jaar bij de club. Mooi.


  Maak melding

 10. Haha jij denkt dat Baccuna voor de warmte van de club speelt? Hoeveel spelers van het 1e zitten na de wedstrijd nog lekker een biertje te drinken? Of doen het licht uit in die graftombe?
  O ja en Piet Diender stopt er ook mee…


  Maak melding

 11. Ik denk dat ze voor het wortelsap komen voetballen en niet voor het geld bij de warmste en gezondste vereniging van Nederland.


  Maak melding

 12. HOPPA. Behalve Chris van der Meulen zegden ook de verdedigers Jorben Nieuwenhuis en Dennis Horstman toe te zullen blijven, evenals middenvelder Thom Kooke en de doelverdedigers Dominic van Hoof, Jelle Brouwer en Huib Veurink. Daarmee komt het aantal spelers van de huidige Berkum-selectie dat heeft bijgetekend op 13, zodat de contouren van de nieuwe hoofdselectie steeds meer vorm krijgen. Met een aantal spelers wordt nog gesproken.


  Maak melding

 13. Er zitten een boel spelers uit eigen jeugd bij.
  Flink met de buidel gezwaaid zeker.
  Of hebben ze een grepie uit de collectezak gedaan zondag. 🥕


  Maak melding

 14. 5 Van de 7 spelers die nu hebben bijgetekend komen (deels) uit de eigen jeugdopleiding. Chris speelt zelfs zijn hele voetballeven bij de club. Dus ….


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.