Wrotters maatje te groot voor Rugbyclub Zwolle

Rugbyclub Zwolle kon niet winnen van de nummer twee De Wrotters Gorredijk van de competitie. Ondanks de snelle try van Joep Verduyn waren de Wrotters afgelopen zondag niet te kloppen in Gorredijk.  Uitslag: 72 – 14.

Het doel van de Zwollenaren was om vier try’s te drukken voor de bonuspunt.(Scoor je vier try’s of meer dan krijg je als team 1 punt erbij ondank de winst of verlies.) Die ene punt kan in de spannende competitie het verschil maken tussen plaats 3 of plaats 6. De jongens van coach Eddy Dekker hebben hard gevochten maar konden de sterke verdediging niet door breken. De bonus ging aan hun neus voorbij.  Arjan Scheve schoot de twee conversies tussen de palen voor 4 punten na de try’s van Joep Verduyn  en Jos Ottens. 22 -14 was de ruststand.

In de tweede helft is er door blauw-wit niet meer gescoord. Waar de Zwollenaren de kansen niet benutten, kwamen de Gorredijkers meer in hun spel. De wedstrijd was hard en eerlijk. Na afloop van de wedstrijd werden alle meegereisde supporters bedankt.

Volgende week 3 februari speelt Rugbyclub Zwolle thuis tegen de nummer één RC Drachten. Dit belooft een spektakel te worden omdat RC Zwolle de uitwedstrijd gewonnen heeft. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Marslanden. Kick-off 14.00.

Artikel delen:

Reageer