Gebroeders Mulder sluiten seizoen af tijdens sprintersbal in Leeuwarden - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gebroeders Mulder sluiten seizoen af tijdens sprintersbal in Leeuwarden

Zwolle – Ronald en Michel Mulder, de topschaatsers uit Zwolle, sluiten hun schaatsseizoen aanstaande woensdag af tijdens De Zilveren Bal, een spectaculair sprintersbal over 100 meter in Leeuwarden.

Ronald is in vorm. Zijn jaar begon in januari al goed toen hij de 500 meter won op het EK Afstanden in Kolomna. Vervolgens plaatste hij zichzelf ook nog voor de Olympische Spelen. Afgelopen weekend werd hij derde tijdens de eerste 500 meter tijdens de World Cup in Minsk.

Tijdens de Olympische Spelen in 2014 was het natuurlijk zijn broer Michel die toen het goud opeiste. Nog steeds is dit een unicum want hij is de enige Nederlander wie dat ooit is gelukt. Ook Michel had dit jaar een lekkere start met de overwinning op de 500 meter bij het NK Sprint. Hij eindige hier net boven Dai Dai Ntab. En laat dat nou net één van de tegenstanders zijn bij De Zilveren Bal. Het belooft heel spannend te worden.
Nederlandse top
Niet alleen de gebroeders Mulder zijn van de partij. Ook o.a. Marrit Leenstra, Dai Dai Ntab, Floor van den Brandt, Karolína Erbanová, Jesper Hospes en Anice Das verschijnen aan de start.
De Zilveren Bal
De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 21 maart 2018 voor de derde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Speciaal in het kader van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa neemt De Zilveren Bal haar bezoekers mee in een tijdreis door de historie van het kortebaanschaatsen.
Kom op woensdag 21 maart naar De Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dezilverenbal.nl.
————–
Artikel delen: