Anna Spijkervet nieuwe landelijke jeugddijkgraaf

Anna Spijkervet nieuwe landelijke jeugddijkgraaf

Zwolle- Anna Spijkervet (16) uit Wanneperveen is tijdens een bijeenkomst van het jeugdwaterschap gekozen tot landelijke jeugddijkgraaf. Sinds 2017 is zij jeugdbestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta. In het voorjaar wordt Anna officieel geïnstalleerd door dijkgraaf Herman Dijk.

Jeugddijkgraaf
Het jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Uit de groep jeugdbestuurders wordt de landelijke jeugddijkgraaf gekozen. De functie van jeugddijkgraaf is voor een jaar. In deze functie volgt Anna de vorige jeugddijkgraaf Steg Snelders van waterschap Brabantse Delta op.

“Jongeren waterbewust maken”
De vijfdejaars VWO-scholiere van Stad en Esch uit Meppel heeft veel zin in haar nieuwe functie: “Naast dat ik water heel leuk vind, ben ik me er ook van bewust dat water heel belangrijk is, maar tegelijkertijd  gevaarlijk kan zijn. Tegen dat gevaar zijn we dankzij het waterschap goed beschermd. Zo goed zelfs dat veel Nederlanders zich niet eens bewust zijn van dit gevaar. En al helemaal niet dat er dagelijks zo veel wordt gedaan om ons land te beschermen. Dit is iets waarin ik verandering wil brengen. Ik wil vooral jongeren waterbewust maken. Door de veranderingen in het klimaat wordt water voor die generatie nóg essentiëler.”

Vergroten waterbewustzijn onder jongeren
De jeugddijkgraaf is voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur. Samen vertegenwoordigen ze jongeren bij de Nederlandse waterschappen. Het doel is jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen.

Artikel delen: