Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen in het Stadskantoor

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen in het Stadskantoor

Zwolle – In verband met de herinrichting van het Stadhuis vindt de traditionele uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart in het Stadskantoor plaats.

De stembureaus sluiten 21 maart om 21.00 uur. Iedereen is vanaf 21.30 uur van harte welkom in het restaurant van het Stadskantoor. De presentator van de avond Boudewijn Koops zal samen met burgemeester Henk Jan Meijer terugkijken op het mobiel stembureau in het Vliegend Paard waar deze ’s nachts als eerste zijn stem uitbracht.

Ook wordt er stilgestaan bij het project # Goedgestemd dat De Nieuwe Hanze Unie in opdracht van de gemeente Zwolle/Raadsgriffie ontwikkelde met als doel zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. Een en ander wordt afgewisseld met korte vraaggesprekken met de lijsttrekkers. Rond middernacht wordt de voorlopige uitslag verwacht.

Over het algemeen worden al op de dag van stemming ’s avonds de voorlopige telresultaten bekend gemaakt. Dit zijn ‘sneltellingen’, deze resultaten hebben uitsluitend betrekking op de door partijen als zodanig behaalde aantallen stemmen en niet ook op door de kandidaten behaalde aantallen stemmen.

Daarmee houden deze uitslagen dan ook geen rekening met uitgebrachte voorkeurstemmen. De officiële uitslag wordt twee dagen later vastgesteld door het Centraal Stembureau. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zal dit zijn op vrijdag 23 maart 2018. Bekendmaking van de officiële uitslag. De bekendmaking van de officiële uitslag gebeurt tijdens openbare zitting van het centraal stembureau. Deze is daarna te bekijken op: www.zwolle.nl/verkiezingen

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik hoop op grote verschuivingen in de uitslagen en op een grote opkomst. Het is echt tijd voor een ander geluid. Het huidige geluid heeft de raad 4 jaar in gijzeling gehouden en de stad heeft 4 jaar “stil” gestaan. Naast stilstand heeft het beleid ook bakken met geld gekost, geld dat niet was gebudgetteerd. Enkel een grote opkomst kan deze stilstand keren.


    ⚠️ Meld

  2. Oh, wel. eens. Velen beseffen niet hoe ’t zit. Stemrecht en Democratie en Vrijheid, dat moet je er bij sommige mensen gewoon instampen.

    Wanneer zijn de winkels open en dergelijke.

    Anderzijds, -ont- tover ’t leven niet. Mijn respect voor alle relgieuse partijen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.