Eerste informatiezuil in binnenstad onthuld

Eerste informatiezuil in binnenstad onthuld

Zwolle – De eerste informatiezuil in de binnenstad van Zwolle is vanmiddag door wethouder Michiel van Willigen onthuld. In totaal komen er 30 informatiezuilen verdeeld over de Zwolse binnenstad te staan. Bezoekers vinden op de zuilen informatie over de verblijfsmogelijkheden in het centrum en de historie van de directe omgeving van de zuilen.

Om de gastvrijheid te verhogen wil de gemeente Zwolle de routering en bewegwijzering verbeteren. De zuilen worden geplaatst bij het station, bruggen, fietsenstallingen en parkeergarages. Bezoekers worden daardoor verleid langer in de binnenstad te blijven en nieuwe plekken te ontdekken. Wethouder Michiel van Willigen: “Er valt zoveel te ontdekken in onze prachtige historische centrum. De zuilen helpen je bij het vinden  van de weg.  Ze nodigen uit tot dwalen, verborgen plekken te vinden en dus andere routes te nemen én ze vertellen je meer over de geschiedenis van de plek waar je  op dat moment bent.”

De historische informatie op de achterzijde van de zuilen is geleverd door het Historisch Centrum Overijssel.

De gemeente Zwolle investeert in het stadshart om bij de top tien van de beste binnensteden in Nederland (blijven) te behoren. Diverse ontwikkelingen, beschreven in het ‘Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020’ zijn hierin al gerealiseerd. Het programma is een overkoepelende toekomstvisie gericht op versterking van het stadshart van Zwolle. Zwolle gastvrije stad vormt hierbij de rode draad.

Bij het ontwikkelen van de zuilen zijn ondernemers en bewoners van de binnenstad  betrokken in een klankbordgroep. De stadsplattegrond die vorige jaar werd geïntroduceerd, diende als basis voor het ontwerp.

Artikel delen: