VV Berkum
VV Berkum

Nog zeven Berkum-spelers tekenen bij

Zwolle – Nog weer zeven spelers van VV Berkum hebben toegezegd dat ze ook in het nieuwe seizoen 2018-2019 voor de Zwolse hoofdklasser zullen spelen. Eén van hen is vleugelspits Chris van der Meulen, die dit weekend besloot dat hij nog een jaar vastknoopt aan zijn voetbalcarrière en daarmee zijn 18e (!) seizoen bij Berkum ingaat.

“Ik vind het spelletje nog veel te leuk om dat nu vaarwel te zeggen en fysiek gaat het ook goed. Het is nog steeds een uitdaging en bovendien blijft de groep voor een groot deel bij elkaar, die begint er goed uit te zien,” aldus de nu 34-jarige Berkum-topscorer. Chris werd dit weekend in het zonnetje gezet omdat hij eerder zijn 150e competitiegoal had gescoord. KNVB-voorzitter Michael van Praag zwaaide hem daarbij in een toespraak uitgebreid lof toe, ook omdat Chris al die jaren bij één club bleef en dat is tegenwoordig ook in het amateurvoetbal een zeldzaam fenomeen.
Behalve Chris van der Meulen zegden ook de verdedigers Jorben Nieuwenhuis en Dennis Horstman toe te zullen blijven, evenals middenvelder Thom Kooke en de doelverdedigers Dominic van Hoof, Jelle Brouwer en Huib Veurink. Daarmee komt het aantal spelers van de huidige Berkum-selectie dat heeft bijgetekend op 13, zodat de contouren van de nieuwe hoofdselectie steeds meer vorm krijgen. Met een aantal spelers wordt nog gesproken.

Eerder werd bekend dat verdediger Jasper van der Stouw, nu nog met WHC actief in de eerste klasse, volgend seizoen terugkeert bij Berkum waar hij eerder al drie jaar speelde. Ook Rico Wolven komt in het seizoen 2018-2019 uit voor Berkum. De linksbenige verdediger zit dit jaar zonder club, maar kwam eerder uit voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33. Ook vleugelspits Andrej Piljic, die nu voetbalt bij eersteklasser DOS ’37 in Vriezenveen, zal volgend seizoen spelen voor Berkum.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. dat doen ze toch weer keurig. maar goed waarom zou je berkum verlaten als ze volgend seizoen 3e divisie spelen. dan teken je direct bij lijkt mij.


  Maak melding

 2. Wat grappig dat Berkumse Dildo een keer positief reageert op een artikel van vv Berkum. Zou hij zelf een keer genomen zijn van achteren? Misschien kan hij nog even reageren.


  Maak melding

 3. Wat is die Thom Kooke dom zeg, heeft nog geen wedstrijd in de basis gespeeld , alles lekker in het 2e ballen, en puur voor die paar centjes die hij krijgt blijft hij. Als die slim was ging die net als Youp kok ergens anders kijken, en zich zelf ontwikkelen.


  Maak melding

 4. Alrik van den Berg ondertussen ook al 21 jaar bij de club. Gaaf hoor. Hij heeft Huib Veurink opgeleid en gekneed. Huib – ook al zo n clubjongen – binnenkort onder de lat bij 1.


  Maak melding

 5. Ondanks dat clubliefde en clubtrouw ouderwetste en achterhaalde begrippen lijken in de voetballerij lukt het vv Berkum wel om spelers, trainers en technische staf vele jaren aan zich te binden. Ze weerstaan het grote geld en kiezen voor het geborgene van een lokaal voetbalclubje die warmte, aandacht en prestaties met elkaar weet je combineren tot een succesformule. En daar mogen we in deze moderne en warrige tijden best trots op zijn in Zwolle.


  Maak melding

 6. Betalen ze ook met 🥕.
  Of alleen met harde cash bij de gezelligste vereniging van Zwolle.
  Zal best wat kosten allemaal.


  Maak melding

 7. Het is hier op WLZ al vaker gememoreerd maar ik vind het mooi dat vv Berkum zelden externe spelers aantrekt. Gewoon houden wat je hebt aangevuld met eigen jeugd. Veel selectiespelers spelen hun hele selectiespelers al bij de club. Vind ik knap. Een stabiele club zonder dat het ego van de voorzitter te veel wil en de club laat knappen en achterlat met een hele grote belastingschuld. Voorbeelden te over. Ook in Zwolle.


  Maak melding

 8. Thom Kooke viel afgelopen zaterdag weer zeer verdienstelijk in. Raakte alleen de verkeerde speler, had die Vd Wal willen en moeten raken. Toch mooi die afgunst bij de kutcluppies in Zwolle. Ze vallen alleen niet om omdat de Gemeente Zwolle alles betaald. Vergeet vanmiddag niet te stemmen jongens, anders heb je binnen 2 jaar geen vereniging meer. Forza beste amateurclub van Zwolle


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.