Nijvere bijen tussen Leerink- en Lovinkbeek

Zwolle – Op NLdoetdag 10 maart 2018 hebben zo’n dertig buurtbewoners de handen uit de mouwen gestoken voor de insecten in de wijk. Tussen de Leerinkbeek en Lovinkbeek zijn langs het speelveld twee insectenhotels gebouwd en drie boomtuintjes aangelegd met planten en bloemen die insecten aantrekken.

Het gaat niet goed met de insecten. Wijkbewoners uit de Aa-landen werden op het idee gebracht door de Bijenbeweging om het speelveld aantrekkelijk te maken voor insecten. Bewoner Evert de Zoeten: “Er waren discussies over het nutriëntengehalte van de tuinaarde en de juiste pootdiepte voor een dahliabol. Zo’n werkmiddag is dan ook weer uitstekend om je buurtgenoten beter te leren kennen. En wijkbeheerder Monique Wiegers.”

Monique Wiegers: “NLdoetdagen of bijvoorbeeld Burendag zijn voor mij mooie gelegenheden om kennis te maken met bewoners. Vaak heb ik al vooraf contact, omdat niet alles kan en mag in de openbare ruimte, maar we vinden altijd een goede oplossing.” Monique Wiegers is blij met het resultaat. “Mooi om te zien dat bewoners zich bekommeren om de natuur en in dit geval ook de insecten, én om elkaar. Met deze middag zijn de contacten weer aangetrokken of tot stand gekomen.” Iedereen die nieuwsgierig is naar het resultaat is welkom om een kijkje te nemen op het speelveld tussen de Leerink- en Lovinkbeek. Evert: “Maar wacht nog even. Over een paar weken komen de bollen op en gaan de planten bloeien en is het insectenhotel ingericht. Voor de komende jaren hebben we er een leuke en nuttige activiteit bij: het runnen van een hotel en het verzorgen van de maaltijden. We zullen ons er als nijvere bijen op storten!” Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen: