Zwolle doet het licht uit - Foto: Henk Jepma
Foto: Henk Jepma

Zwolle doet het licht uit

Zwolle – Met een evenement op zaterdag 24 maart aanstaande op het Grote Kerkplein en allerlei activiteiten vooraf viert Zwolle Earth Hour 2017. Door om 20.30 uur de lampen van de Peperbus, de Grote Kerk en het Stadhuis voor één uur te doven staan we stil bij de Aarde. Deze grootste internationale actie van het Wereld Natuur Fonds bestaat al vele jaren en wordt steeds grootser gevierd. Miljoenen mensen over de hele wereld doen jaarlijks samen het licht uit.

Basisscholen en kunst
Veel basisschoolleerlingen in Zwolle kregen in de afgelopen weken lessen over klimaatverandering dankzij een speciale – door de organisatie uitgebrachte – lesbrief. Bij het Dominicanenklooster waren er in de maanden voorafgaand aan Earth Hour klimaatvertellingen. Ook werd daar van plastic flessen door Marit Otto het kunstwerk ‘Klimaatmadonna’ gemaakt.

Loop mee tijdens de lichtjeswandeling
Hou jij van wandelen in het donker? Een heerlijke wandeling door de stad Zwolle met veel lichtjes & gezelschap? Loop dan mee met de Earth Hour Lichtjeswandeling op 24 maart in Zwolle! Vanuit Assendorp zullen vanaf 19:45 u fakkeldragers een wandeling begeleiden naar het Grote Kerkplein. De startplek is voor het Dominicanenklooster. Van daaruit wordt de Klimaatmadonna meegenomen naar het Grote Kerkplein. Zorg dat je een lichtje meeneemt en loop samen met je vrienden, kennissen of buurtgenoten mee met de lichtjeswandeling op 24 maart!

Het Grote Kerkplein
Wethouder Michiel van Willigen doet, samen met de Zwolse Nachtburgemeester Jeroen van Doornik, op 24 maart om 20.30 uur het licht uit. De verlichting van de Peperbus, de Grote Kerk, het Stadhuis en de horeca rondom het plein gaat uit. Naast de lichtjeswandelingen zijn er vuurkorven, muziek, een sterrentelescoop en diverse hapjes en drankjes. Op het Stadhuis kan er getekend worden d.m.v. projecties. Kortom: een boel gezelligheid!

Organisatie
De organisatie ligt in handen van Frances Meester en Kim Neulen van Organisatiemeester, Arjan Broer van HeelBreed en Diana Beijer. Met medewerking van de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, Show Design en tientallen enthousiaste medestanders. Meer informatie: Facebook-pagina Earth Hour Zwolle: www.facebook.com/earthhourzwolle Website: www.jijenoverijssel.nl/earthhour

 

Foto's 3
Zwolle doet het licht uit - Foto: Henk Jepma
Foto: Henk Jepma
Zwolle doet het licht uit - Foto: Henk Jepma
Foto: Henk Jepma
Artikel delen: