Padelcompetitie PadelZwolle1. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Padelcompetitie PadelZwolle1.

Zwolle – Het was een vol programma voor het 1e team van PadelZwolle in de competitie van de Nederlandse Padel Bond. Zaterdag moest in Zeewolde de eerste poulewedstrijd van de competitie worden ingehaald (omdat de eerste competitiedag niet gespeeld kon worden vanwege opdooi) en zondag stond de eerste thuiswedstrijd tegen medekoploper HTC Santana op het wedstrijdschema.

Het team van PadelZwolle 1 dat in Zeewolde in actie kwam bestond uit Roderik  Masseling, Robin Bodde,  Bernd  Egberink en Jelle Oosterhoff. De wedstrijd tegen Zeewolde 2  leverde het team een eenvoudige overwinning op. Bij padel worden 4 dubbels gespeeld op de wedstrijddag en alle 4 de dubbelpartijen werden in 2 sets gewonnen.

De wedstrijd tegen HTC Santana uit Hoogkarspel werd als verwacht een gelijk opgaande strijd. In deze wedstrijd speelden Roderik  Masseling, Robin  Bodde, Edwin Molenaar en Robert Hollander voor PadelZwolle 1.  De eerste twee partijen werden spannende 3 setters waarbij de punten werden verdeeld. In de tweede ronde van de speeldag moeten bij padel de dubbelcombinaties door andere koppels worden gevormd, en ook deze beide partijen hadden 3 sets nodig voor een beslissing. In de derde set  zag het er naar uit dat beide punten in Zwolse handen zouden blijven, maar ondanks een 5-2 voorsprong voor Roderik en Robert in de beslissende set verloren ze deze set met 5-7 en werden de punten verdeeld. Omdat PadelZwolle meer sets had gewonnen over de 4 partijen ging het voordeel in de stand in de poule naar PadelZwolle.  PadelZwolle 1 staat na drie competitieronden aan kop in poule C van de 1e klasse zondag, kort gevolgd door Padel Dam Amsterdam die met een wedstrijd minder gespeeld nog geen punt hebben verspeeld.

Volgende week speelt  PadelZwolle een uitwedstrijd tegen Elckerlys in Purmerend waarna op 2 april weer een thuiswedstrijd volgt tegen Adidas Padel team LTVL uit Lelystad.

Uitslagen:

17 maart: Zeewolde 2 – PadelZwolle 1 : 0 – 4
Henk Geert + Max Ridder – Roderik Masseling + Robin Bodde : 0-6 1-6
Peter v Olmen + Dirk Lechner – Bernd Egberink + Jelle Oosterhoff : 2-6 2-6
Peter v Olmen + Max Ridder – Roderik Masseling + Bernd Egberink : 1-6 1- 6
Henk Geert + Dirk Lechner – Jelle Oosterhoff + Robin Bodde : 1-6 3-6

18 maart: PadelZwolle 1 – Santana: 2 – 2
Roderik Masseling + Robin Bodde – Gertjan Commandeur + Harold Boldewijn :  6-3 6-4
Robert Hollander + Edwin – Arjan Bank + Koen Sijm : 3-6 6-3 3-6
Roderik Masseling + Robert Hollander – Gertjan Commandeur + Koen Sijm : 4-6 6-4 5-7
Robin Bodde + Edwin – Arjan Bank + Harold Boldewijn : 6-3 6-4

 

Foto's 2
Padelcompetitie PadelZwolle1. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: