Zwolse onder invloed zonder geldig rijbewijs op onverzekerde motor op A32 aangehouden - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Zwolse onder invloed zonder geldig rijbewijs op onverzekerde motor op A32 aangehouden

Zwolle – Op dinsdagochtend werd op de A32 nabij Wolvega een 32-jarige Zwolse motorrijdster staande gehouden voor het onder meer rijden onder invloed van drugs. Dit gebeurde tijdens een onopvallende verkeerscontrole die door de politie op de A32 werd gehouden.

De motorrijdster vertoonde opvallend rijgedrag en kreeg daarop een volgteken. Bij de staande houding constateerden de agenten dat de motor niet verzekerd was en dat de bestuurster geen legitimatie bij zich had. Hierop werd de vrouw meegenomen naar het bureau. Hier bleek na vaststelling van de identiteit dat de vrouw een ongeldige verklaard rijbewijs had voor de auto. Tevens was ze niet in het bezit van een motorrijbewijs.

Uit een speekseltest kwam naar voren dat de vrouw zeer vermoedelijk onder invloed was van drie soorten verdovende middelen: amfetamine, opiaten en cocaïne. Hierop volgend is bloed bij de vrouw afgenomen door een GGD-arts. Dit zal worden onderzocht door het NFI.

De motorrijdster heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden op een onverzekerde motor. Aan de hand van de bloeduitslagen is alvast een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Tevens heeft de vrouw een rijverbod van 24 uur ontvangen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ok 32-jarige stoere dame. Niet onder invloed van drank, maar met gepoederde neus?
  Hopen (helaas niet verwachten) dat ze zo’n vette knauw krijgt!
  Hoe ze andere weggebruikers in levensgevaar brengt.

  Ze zal toch wel op de “fiets” van een ander hebben gezeten. Je koopt toch niet zo’n luxe artikel, zonder het te verzekeren? Je bent natuurlijk al hartstikke roekeloos als je je rijbewijs laat verlopen, of erger: dat je nooit een geldig rijbewijs hebt gehad!

  Super die onopvallende verkeerscontrole, in dit geval.

  Levensgevaarlijke muts!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.