De beste bibliotheek van Nederland staat in Zwolle

Zwolle – Stadkamer is de beste bibliotheek van Nederland! Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. De andere genomineerden voor de titel waren Bibliotheek Veendam, AanZet in Barendrecht, Bibliotheek Sittard, Bibliotheek Bijlmerplein in Amsterdam en Bibliotheek Purmerend.

De jury gaf onder andere complimenten over de enorme metamorfose van het pand en het groot aantal bezoekers, waaronder veel studenten, die Stadkamer weten te vinden.

Naast lovende woorden van de vakjury is de prijs ook zeker een publieksprijs. Stadkamer maken we immers samen. Er zijn in totaal 15.000 stemmen uitgebracht waarvan 31 procent naar Stadkamer zijn gegaan. Een grote rol dus ook voor bezoekers uit Zwolle en mensen die Stadkamer een warm hart toedragen.

De titel is een groot compliment voor de centrumvestiging die bijna een jaar geleden werd geopend door Prinses Laurentien. Er is veel gestemd, zowel via social media maar ook fysiek in de vestigingen waar een heuse stemcomputer was ingericht. Directeur Bestuurder Astrid Vrolijk de Mooij: ‘We zijn supertrots en ik wil alle Zwollenaren en relaties bedanken dat ze er mede voor hebben gezorgd dat Stadkamer, en daarmee Zwolle de titel heeft binnengehaald’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “De beste bibliotheek van Nederland staat in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.