Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen aanstaande vrijdag bekend

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen aanstaande vrijdag bekend

Zwolle – Aanstaande vrijdag 23 maart om 10.00 uur zal burgemeester Henk Jan Meijer samen met de leden van het centraal stembureau tijdens een openbare zitting op het Stadhuis de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vaststellen.

Duidingsgesprek
Daarna ondertekenen de benoemde raadsleden hun benoeming op het stadhuis. Met deze ondertekening aanvaarden zij hun raadslidmaatschap. Vrijdagmiddag om 15.00 uur zullen de lijsttrekkers van de acht partijen in de Raadzaal in een zogenaamd “duidingsgesprek” hun reacties op de verkiezingsuitslag kenbaar maken. Ook deze bijeenkomst is openbaar. 

Installatie nieuwe raad
De geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden worden op maandag 26 maart door de oude raad onderzocht. Daarbij wordt gekeken of de benoemde raadsleden voldoen aan de vereisten die in de gemeentewet aan het raadslidmaatschap zijn verbonden. Op donderdag 29 maart worden de benoemde raadsleden tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd.

Meer informatie
Bekijk de definitieve uitslag en het overzicht van alle stemmen op alle kandidaten in alle stembureaus in Zwolle op www.zwolle.nl/verkiezingen

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Nouja, wat ’t ook gaat worden, ik hoop echt dat alle Zwollenaren naar hartlust kunnen gaan winkelen. Ook op zondag.


    ⚠️ Meld

  2. Oh, kan je anders voor 22;30 al de definitieve uitslag van ons stembureau geven. Ok, misschien te opportunistisch….voor donderdag.
    T loopt lekker door trouwens.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.