Protest tegen plannen Spoorzone Zwolle

Bewoners van de Zwolse wijk Assendorp hebben maandagavond in het Zwolse stadhuis geprotesteerd tegen de plannen met de spoorzone nabij hun woonwijk.

Tijdens een drukbezochte gemeentelijke commissievergadering werd benadrukt dat de bewoners tegen het verleggen van de Deventerstraatweg zijn. Geplande nieuwbouw op de oude plek van de weg zien zij ook niet zitten. De Zwolse politiek benadrukte dat de bewoners uitgebreid de kans moeten hebben om hun mening te geven. De Zwolse spoorzone tussen binnenstad en Zwolle-Zuid wordt de komende jaren flink onderhanden genomen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Yep, iedereen mag zijn/haar zegje doen, maar daarna doen we gewoon wat we al in ons hoofd hebben. En die van de projectontwikkelaars. Amen.

 2. Dat er wat gebeuren moet rnd de spoorzone lijkt me duidelijk. Ik kan me echter wel wat voorstellen bij het bezwaar van nieuwbouw op de plaats van de weg. Ik heb laatst eens gekeken, maar die nieuwbouw komt dan inderdaad zeer dicht op de woningen te staan.

 3. Tja, woon je in een stad of niet? In een stad zijn van tijd tot tijd nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Het is goed dat de burgers erbij betrokken worden, maar als iedereen mag meebeslissen krijg je nooit wat voor elkaar.

 4. Ik moet zeggen, dat ik de plannen nog niet echt snap. Waar kan ik er het duidelijkste overzicht vinden van wat ze nu van plan zijn?

  ============

  Misschien HIER
  Of zoek op ‘Spoorzone’ op Weblog Zwolle 😉

 5. Zelf ben ik een voorstander van bebouwing van die zone langs de DeventerStraatweg maar ik begrijp niet dat deze straat dan verlegt moet worden. Er lijkt me genoeg ruimte aan de overkant van de straat om daar te bouwen. Nu komt die bebouwing wel heel dicht op die huizen te staan zoals ghehe terecht opmerkt.

Reageer