VV Berkum
VV Berkum

Berkum wil revanche tegen Zuidvogels

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Zuidvogels en de Zwollenaren hebben daar wat goed te maken na de teleurstellende resultaten in de laatste twee competitieronden van de Hoofdklasse B.

“Het wordt tijd dat we weer eens winnen,” beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. “Zuidvogels heeft een stugge ploeg, die eigenlijk te laag staat voor hun kwaliteiten. Wij hebben de laatste weken niet goed gespeeld, maar ook wel pech gehad, dus deze moeten we gewoon gaan pakken. Ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt.”

Nog maar enkele weken geleden verloor Zuidvogels op eigen terrein het inhaalduel tegen Berkum met 0-1. Chris van der Meulen kopte daar direct na de aftrap uit een voorzet van Bacuna de winnende goal binnen. In de twee wedstrijden daarna pakte de ploeg uit Huizen echter wél punten en die waren nodig ook. Eerst werd met 2-2 gelijk gespeeld bij DFS in Opheusden en afgelopen zaterdag was de equipe van trainer Juan Fernandez Coto te sterk voor directe concurrent HZVV, dat met een 3-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. In die wedstrijd toonde Niels van der Zaal kort voor rust zijn klasse als centrumspits door op fraaie wijze de 1-0 te scoren. Na de hervatting kwam HZVV langszij maar onmiddellijk daarna zorgde Hidde van Erkel voor de 2-1. Dat bleek de nekslag voor een verder onmachtig HZVV, dat in de slotfase ook nog een goal van invaller Stephan Campbell om de oren kreeg.

Na die winst staat Zuidvogels nu op een 12e plaats in de Hoofdklasse B, maar nét boven de promotie-degradatieplaatsen. De voorsprong op de concurrentie is miniem en alle achtervolgers hebben bovendien minder wedstrijden gespeeld. De Huizenaren zullen dus alle zeilen bij moeten zetten om uit de gevarenzone te blijven.

Berkum kijkt met heel wat minder goede gevoelens terug op de laatste weken, want na vijf gewonnen competitieronden bleef de ploeg van trainer Arno Hoekstra in de laatste twee duels met lege handen achter. Eerst werd met 1-0 verloren bij Urk, dat de winnende goal pas in blessuretijd scoorde, en afgelopen zaterdag ging Berkum in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Sparta Nijkerk. De Zwollenaren lieten zich vooral in de eerste helft de kaas van het brood eten en haalden met het nodige geluk de rust met slechts één tegengoal. In de tweede helft kwam Sparta op 0-2 en pas toen Berkum via een penalty van Marc van der Meulen tot 1-2 terug kwam ging het beter lopen bij de thuisclub. Ondanks een aantal kansen over en weer bleef het echter bij die stand en stapten de Zwollenaren dus opnieuw als verliezer van het veld.

Omdat vrijwel alle concurrenten óók punten lieten liggen bleef Berkum daarna op een derde plaats staan, maar de ploeg liet wel een mooie kans liggen om de troeven in de kampioensrace in eigen hand te houden. De schade is echter nog steeds te overzien en Berkum kan tegen Zuidvogels al het nodige reparatiewerk verrichten.

De wedstrijd Berkum-Zuidvogels wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Ik denk een 0-3 nederlaag ivm alle transferperikelen . Hierdoor worden spelers onrustig en een glaasje wortelsap helpt hier ook niet bij.
  Jammer maar helaas.


  Maak melding

 2. Haha. Maar die aanwinsten en contractverlengingen waren in de winsterstop al bekend en worden nu pas bekend gemaakt. hahah


  Maak melding

 3. De weg naar beneden is begonnnen, veel onvrede zoals de berkumse dildo al zegt. Doet geen goed voor het elftal dus ook ik zeg een verloren pot….


  Maak melding

 4. Sinds die Urker kotter met 250 kg coke is aangehouden verliezen ze in tapijtstad alleen nog maar met 1-4. Morgen maar weer bidden in de kerk dat ze nacompetitie halen maar ik ben bang dat niet thuis geeft.

  Mooi dat Berkum weer in is gelopen. Wij nemen nog een gezond sapje.


  Maak melding

 5. Heeft iemand mijn lading 250 pakken 1 kg Omo wasmiddel gezien? De 40 voets container waar het in zat is gestolen. Sindsdien is er niets meer van vernomen.


  Maak melding

 6. PEC Zwolle en sc Genemuiden spelen beiden toch in een groen wit shirt. Dat zou best de veroorzaker zijn van alle narigheid. Mijn tip is om niet meer in het groen wit te spelen. Dat brengt ongeluk en grote nederlagen.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.