VV Berkum
VV Berkum

Kaluzi en Van der Veen naar Berkum

Zwolle – Spits Yannick Kaluzi (24) en verdediger Patrick van der Veen (21) zullen in het nieuwe seizoen 2018-2019 deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum.

Yannick Kaluzi, een snelle en balvaste aanvaller, komt nu nog in de derde divisie uit voor Harkemase Boys. Daar is hij actief als rechterspits, maar hij wil graag als centrumspits spelen. Yannick speelde eerder bij Alcides in Meppel en d’Olde Veste in Steenwijk. Bij die laatste club viel hij in het seizoen 2016-2017 op met 18 goals en acht assists en dwong zo een transfer naar Harkema af. De derdejaars HBO-student Sport, Gezondheid en Management woont in Meppel. “Ik heb bij Alcides goed samengewerkt met Raymond Schuurman, de nieuwe trainer van Berkum, en daar heb ik ook gespeeld met Björn Bakker die nu bij Berkum voetbalt. Ik heb van hen een goede indruk van de club gekregen en de selectie voor volgend seizoen biedt perspectief,” kijkt hij vooruit.

Patrick van der Veen komt nu voor het tweede seizoen uit voor zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart, waar hij rechts in de centrale verdediging en als rechtsback speelt. Eerder doorliep hij de jeugdopleidingen bij SC Heerenveen en PEC Zwolle, waarna hij drie jaar bij Zeerobben in zijn woonplaats Harlingen voetbalde. Patrick heeft de CIOS-opleiding gedaan, is in het bezit van het TC2-trainersdiploma, en gaat na de komende zomer in Zwolle een HBO-opleiding volgen. “Het is mijn bedoeling om in Zwolle te gaan wonen. Ik speel graag weer op zaterdag en Berkum is een mooie club die op een goed niveau speelt. Ik hoop dat ik me daar kan blijven ontwikkelen als speler,” laat hij weten.

Eerder legde de Zwolse hoofdklasser verdediger Rico Wolven, eerder actief voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33, al vast en verdediger Jasper van der Stouw verruilt WHC voor Berkum. Ook vleugelspits Andrej Piljic, die nu uitkomt voor DOS ’37 in Vriezenveen, komt in de nieuwe jaargang de Berkum-gelederen versterken. Van de huidige Berkum-selectie hebben inmiddels 13 spelers bijgetekend.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. En dat allemaal voor een bak verse groente en fruit.
  Welkom jongens bij de amateur-topclub vv Berkum
  Jullie gaan een geweldige tijd tegemoet👍💪


  Maak melding

 2. Welke koekmongool uit Berkum zei dat ze het met bijna alleen maar eigen jeugd doen?
  Zal wel wat gekost hebben al die spelers die ze tot nu toe hebben gehaald,


  Maak melding

 3. 1 jaartje 3e divisie en dan door naar de 2e divisie. Je bent een topclub of je bent het niet. En dat allemaal zonder steun van de Gemeente Zwolle


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.