Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia

Zwolle – Het schoolmeubilair van de Florens Radewijnsschool uit Windesheim krijgt een tweede leven. De zeven kasten en 62 tafels en stoelen gaan naar Nurseryschool in Sukuta-Madina in Gambia. Docente van de Florens Radewijnsschool, Daphne van Ginkel, die bij deze school in Gambia op bezoek is geweest: ‘Kinderen vanaf groep 3 hebben daar geen tafels en stoelen. Het is heel mooi dat onze spullen daar nog jaren mee kunnen, zodat veel kinderen naar school kunnen blijven gaan. Het is fijn om als Florens Radewijnsschool daar een concrete bijdrage aan te leveren’.

‘Ik heb met eigen ogen mogen zien dat de hulp en spullen daar goed terecht komen. De mensen van de wijk Sukuta-Madina zijn erg blij met de hulp. Kinderen krijgen een schooluniform en elke dag een verse maaltijd, voor sommige kinderen de enige maaltijd van die dag. Nadat kinderen naar school zijn geweest is er een betere toekomst voor ze en dat is in Gambia hard nodig’, aldus Van Ginkel. Wanneer het meubilair precies aankomt, is nog onduidelijk. Als er een container met spullen vol is, gaat die naar Gambia.

Ook de kinderen van de Florens Radewijnsschool vinden het heel bijzonder dat hun stoelen en tafels naar Gambia gaan en zij de kinderen daar kunnen helpen. ‘Nu hoeven de kinderen niet meer op de grond te zitten en kunnen ze net als wij aan een tafeltje leren’, zegt Brechtje uit groep 7. De kinderen uit groep 3/4/5 hebben allemaal een briefje in de tafellade gestopt. In hun beste Engels hebben ze zichzelf voorgesteld en hen veel plezier gewenst met de tafels: ‘have fun with my table’.

De kinderen van de Florens Radewijnsschool zijn ook erg blij met hun eigen nieuwe tafels en stoelen. Ze mogen hun lades van de tafel zelf versieren en veranderen. Nieuw meubilair is van harte welkom op de Florens Radewijnsschool in Windesheim, want het leerlingenaantal op deze basisschool, die onderdeel uitmaakt van OOZ, is de afgelopen jaren verdubbeld.

Meer informatie over de school in Gambia, vind je op www.onderwijsvoorgambia.nl.

Foto's 2
Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen:
Reacties 2
 1. Mooi initiatief om meubilair te delen.
  Te gelijk maakt het, het bijzondere beleid duidelijk, dat goed meubilair vervangen wordt, omdat het is afgeschreven. Volkomen onlogisch en met de huidige kennis rondom de miliieuproblematiek, niet verdedigbaar.

  Als het meubilair nog goed is, was het beter geweest het geld in andere zaken te steken die het onderwijs ten goede zouden komen. Een deel van het geld had dan naar Gambia kunnen gaan, zodat ze daar meubilair konden aanschaffen.

  Een school die ik ken, gaat ook nieuw meubilair uitzoeken . Het oude is ergonomisch perfect en de nieuwe alternatieven veel minder goed. Niet logisch!


  ⚠️ Meld

 2. Het meubilair van de Florens was ruim tien jaar geleden al eens tweedehands aangeschaft en was al drie keer afgeschreven.
  Het waren al afdankertjes van een andere school. Misschien had de verslaggever dit aan kunnen stippen maar toch vind ik je opmerking niet kunnen. Fijn dat het een goede herbestemming krijgt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.