CCC leerlingen doen inspiratie op in Londen

Carolus Clusius College leerlingen die het vak CKV volgen (Culturele en Kunstzinnige Vorming, afdeling beeldend en muziek) gaan dit jaar de musical ‘Les Miserables’ opvoeren.


Eigen foto

Leerlingen uit vmbo-t4, havo-5 en vwo-6 doen eindexamen in de vakken beeldend (o.a.decorbouw en  kostuum maken) en muziek (zang en muzikale begeleiding) door deelname aan de musical. Leerlingen uit havo-4 en vwo-4/5 werken ook mee aan de productie dmv.o.a. dans, (koor-)zang, filmen, licht en geluid. Deze jaarlijks terugkerende happening gaat dit jaar voor het eerst geheel in het engels opgevoerd worden en wat is er dan leuker dan de musical te gaan bekijken in het Mekka van de musicals; Londen.

44 enthousiaste leerlingen  zijn de afgelopen dagen naar Londen geweest om ‘Les Miserables’ te bekijken en konden zo veel inspiratie op doen voor zowel de decorbouw als het maken van de kostuums, maar ook voor de choreografie en zang viel er veel te bewonderen. Met nieuwe ideeën gaan de leerlingen verder werken aan hun productie die op 10 en 11 april een aantal keren opgevoerd zal gaan worden.

Op www.carolusclusiuscollege.nl staat een verslag van de reis en kan het tot stand komen van de musical gevolgd worden

Artikel delen:

Reageer