Bron: Waterschap Drents Overijsselse Delta - Foto: Ingezonden foto
Bron: Waterschap Drents Overijsselse Delta
Foto: Ingezonden foto

Wolf gespot in Mastenbroek nabij Stadshagen

Zwolle – Er zijn al meerdere meldingen geweest over een wolf in Overijssel. Eerder vandaag werd er nog een wolf gespot bij een boerderij in Genemuiden. Hij lijkt op dit moment het terrein van de IJsseldelta te verkennen, maar komt toch ook al in de buurt van de Zwolse wijk Stadshagen. Zo heeft de muskusrattenbestrijder George Wildeboer van het Waterschap Drents Overijsselse Delta bevestigd. Hij zag vandaag een wolf bij Mastenbroek en filmde hem. De wolf is volgens George het Zwarte Water overgezwommen richting het Staphorsterveld.

Een deskundige heeft inmiddels aan de hand van verschillende beelden en foto’s van het dier bevestigd dat het inderdaad om een wolf gaat. Het is nog niet bekend of het steeds om dezelfde wolf gaat. De kans is echter wel groot. Een wolf kan namelijk met gemak 50 kilometer in een nacht afleggen.

De kans is groot dat het een verkennende wolf uit de Nedersaksen, over de grens in Duitsland, nabij Drenthe en Twente betreft. Sinds drie jaar worden er vaker wolven in het grensgebied gezien. Dit heeft mogelijk te maken met een groeiende wolvenpopulatie in de Nedersaksen.

Om die reden kan de wolf op zoek zijn naar een territorium. Maar of de wolf zich nu ook in Nederland wil vestigen, zal de tijd moeten uitwijzen. Pas wanneer twee wolven tegelijk gespot worden, is er mogelijk een roedel in vorming.

Video 1
Video: Wolf gesignaleerd door George Wildeboer
Artikel delen:
Reacties 34
 1. Als ie maar niet opgenomen wordt in de roedel ‘Wolven in schaapskleren’.
  Daar zijn er gelukkig nog niet zo heel veel van in mooi-Stadshagen.


  ⚠️ Meld

 2. Ik twijfel of dit een wolf is, mocht dit zo zijn dan hoop ik dat de mens hem met rust laat. En dat hij of zij een lang en gelukkig leven in de natuur heeft.


  ⚠️ Meld

 3. Ik zou denken, afschieten zolang ’t nog kan. Voor je ’t weet krioelt ’t weer van de wolven. Nu gaat er af en toe een schaapje aan, maar ’t is relatief nog niet heel erg lang geleden dat troepen van duizenden wolven in strenge winters complete dorpen uitmoordden en opvraten in Europa.

  Je kan erop wachten dat ’t echt fout gaat. Ook met een paar wolven. ’t advies wat je leest van de ‘natuurbeschermers’ komt erop neer; geef de wolf de ruimte, zit ‘m niet achterna, dan is een wolf ‘ongevaarlijk voor mensen.’

  Laat je niet misleiden door zo’n zonnige blik op de wolf. Als’ie honger heeft pakt’ie ook gewoon een rendier aan.

  Of zou je moeten denken dat ’t wel goed is om de wolf de ruimte te geven, wetend dat er incidenten gaan plaatsvinden met mensen.

  Ben nieuwsgierig wat jullie ervan vinden.


  ⚠️ Meld

 4. relatief nog niet heel erg lang geleden dat troepen van duizenden wolven in strenge winters complete dorpen uitmoordden en opvraten in Europa.

  Gebroeders Grimm waren niet geschiedkundigen…


  ⚠️ Meld

 5. Best leuk, zo’n wolf. Nog leuker, twee wolven. Volop genieten, een roedel. Summum, meerdere roedels. Vee- en vogelhouders: waart oe! en douwnloadt vast uw schadeformulieren. Uw gestresste dieren wordt een traject aangeboden. Loslopende aan- en opgevreten huisdieren worden niet vergoed, laat staan uw kinderen, die even verdwaald waren.


  ⚠️ Meld

 6. Stel dat die wolf in een roedel leeft met wolfjes. Als pa of ma dan wordt afgeknald….redt t hele gezinnetje het niet meer….het hele patroon van voor eten en voor elkaar zorgen is dan doorbroken.
  Hoop van harte dat mensen de sensatie niet gaan zoeken met en bij dat bijzondere dier.
  Sommige wolven hebben een zendertje om, waardoor alles geregistreerd wordt. Gelukkig wordt aan e.e.a. zo weinig mogelijk ruchtbaarheid gegeven. Nuttige registraties!


  ⚠️ Meld

 7. Alle berichtjes lezende die een beetje overkomen als onwetendheid en angst wegdoen met een geinig grapje. Och nouja, misschien is het wolvenprobleem ook niet zo heel anders dan het kippen (koorts) probleem.

  Maar ik zou allen willen adviseren die problemen niet aan te kaarten middels het struisvogelprobleem.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.