Eileuvers tevreden met aantal deelnemers optocht

Nog enkele dagen te gaan en dan barst het carnaval van Zwolle in alle hevigheid los. Een van de hoogtepunten van het carnaval is de optocht. Deze zal zaterdag om 13.45 uur starten. 

De organisatie heeft dit jaar 67 nummers uitgegeven. Geen record maar wel een mooi aantal, waar de organisatie van CV de Eileuvers zeer tevreden mee is. Actuele thema’s worden elk jaar in de optocht uitvergroot. Ook dit jaar. Enkele onderdelen uit de Sassendonkse carnavalsstoet zijn nu al bekend: het klimaat (“The Beach Boys in Sassendonk aan zee”), een variant op “Boer zoekt vrouw” en “Polen goes Sassendonk”.

Ook dit jaar kan het Publiek stemmen voor de Publieksprijs: als het berichtje “optocht[spatie]nummer” verzonden wordt naar 4414, stemt men mee.

Verder wijst de organisatie bezoekers op de inspanningen om de optocht (nog) veiliger te maken. Op de aanrijdroutes van de ambulances wordt het publiek door middel van flyers gevraagd om aan de rechterkant van de weg te gaan staan, zodat de linkerkant vrij blijft voor de ambulances. De tekst van de flyer:

DRINGENDE OPROEP AAN ALLE TOESCHOUWERS!!

Leuk dat u ook dit jaar weer de Grote Sassendonkse Optocht komt bekijken!

Wij vragen u echter aandacht voor het volgende:

U bekijkt de optocht vanaf een plek waarlangs ook ambulances kunnen rijden. Het is de aanrijdroute is voor de Isalaklinieken, locatie Wezenlanden. Omdat deze ambulances haast kunnen hebben, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Wij willen u dan ook vriendelijk doch dringend vragen om de optocht vanaf de grachtzijde te bekijken.

Aan de deelnemende groepen is gevraagd om ook aan de grachtzijde uit te strooien. Ook andere activiteiten zullen gericht worden op deze zijde!

                Alvast bedankt voor uw medewerking.

Commissie Optocht, cv De Eileuvers

Artikel delen:
Reacties 3
  1. boer zoekt pool ;D in sassendonk
    weer eens wat anders dan gewoonlijk wat hier op een stapavond :
    gebruikelijk is”
    boer zoekt zwolse snolle 😀 😀 ;D ;D 😉

Reageer