Staatscircus van Moskou bijna klaar voor Zwolle

Het Staatscircus van Moskou-Holiday slaat zijn tenten op in Zwolle. Van 30 januari t/m 3 februari worden er 4 voorstellingen gegeven in het Park de Wezenlanden. Op het ogenblik wordt alles in gereedheid gebracht om de bezoekers te kunnen ontvangen.

Het Staatscircus van Moskou-Holiday presenteert een internationaal en, volgens traditie, klassiek circusprogramma. Het motto Circus, zoals circus hoort te zijn staat garant voor een feest voor jong en oud, waaraan een groot aantal topartiesten uit de Russische Federatie, Oekraïne, Polen, Azerbeidzjan, Letland, Frankrijk, Roemenië, Argentinië en Nederland meewerkt. Dit programma is als vanouds samengesteld door artistiek directeur Hans Martens.

Het programma wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Natacha Lijfering. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het circusorkest dat onder leiding staat van de Poolse orkestleider Grzegorz Kaminieczki.

Schitterende paardendressuur wordt voorgebracht door het Franse duo Sandrine en Jennifer Beautour. Een optreden waarin een groep Arabische paarden een indrukwekkend tableau vormen.

Adembenemend is de act van de Russisch/Nederlandse formatie Globe of Death van Veselin Nedyalkov. De groep, die als extra attractie aan het programma is toegevoegd, bestaat uit drie motorrijders die op hun razende motoren met enorme snelheid in een metalen kogel ronddraaien.

Opzienbarend en elegant is het optreden van de mooie Nederlandse artieste Jennifer met haar hoelahoep-act. Deze uit de jaren vijftig stammende rage heeft zij tot ware kunst weten te verheffen.

Uiteraard mogen Dennis & Vladimir Stoliarov, onze Russische ‘huisclowns’, niet aan dit programma ontbreken. Deze alleskunners weten het publiek met hun komische en poëtische spel afwisselend te doen schaterlachen en te ontroeren. Het duo verschijnt tijdens de voorstelling meerdere malen als entr’acte in de piste.

Natacha wist met veel geduld maar liefst tien katten te dresseren. Deze eigenzinnige en daarom nauwelijks af te richten huisdiertjes treden op als onder meer jongleur, koorddanser en antipodist.

De acrobatische equilibristen Irada en Alina, respectievelijk afkomstig uit Azerbeidzjan en Letland tonen hun evenwichtkunsten op tafel en vloer.

Charivari van springers, samengesteld uit artiesten van verschillende acts. Zij zullen met hun malle sprongen op bok en trampoline vooral de kleine bezoekertjes doen schateren.

De uit Frankrijk en Rusland afkomstige tranformateurs Loic & Dolana presenteren een wervelende, opzienbarende show waarin met ongekende snelheid van kleding wordt gewisseld.

Piste wederom vrij voor Sandrine Beautour. Gezeten op haar prachtige schimmel demonstreert de Française de kunst van het hogeschoolrijden. Daarna komen Sandrine en Jennifer nogmaals in de piste met een pony en twee honden, welke laatste op hilarische wijze als jockeys de pony zullen berijden.

Bola Bola is in Argentinië een veelgeziene act. In Nederland is die nauwelijks bekend. De directie is er dan ook trots op dat het uit Argentinië afkomstige gezelschap Walter Paz & Co in het programma optreedt.

De jongleur Loic heeft inmiddels wereldwijd faam verworven met zijn act, waarin hij op onnavolgbare wijze met kegels, ballen en borden jongleert.

Het optreden van de uit Letland afkomstige Alina aan de ringtrapeze is van een gracieuze schoonheid. Hoog boven de piste toont zij haar indrukwekkende acrobatische kunsten.

Het programma wordt gepresenteerd in een kleurrijke circustent die plaats biedt aan circa 1200 bezoekers. Gedurende de koude dagen zijn zowel de voortent als de grote circustent heerlijk verwarmd.

Artikel delen:

Reageer