Beginnend bestuurder rijdt met gemiddeld 182 km/h over A28 - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Beginnend bestuurder rijdt met gemiddeld 182 km/h over A28

Zwolle – Gisteravond hebben agenten tijdens een videosurveillence op de A28 tussen Zwolle en Staphorst een auto met vier jonge mannen staande gehouden vanwege te hoge snelheid.

De bestuurder heeft zijn rijbewijs, die hij nog maar net een jaar in bezit had, in moeten leveren. Hij reed gemiddeld 182 km/h waar 120 km/h was toegestaan.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Och nouja, een beetje speeden op een lege asfalt vlakte moet toch wel kunnen denk ik. En anders gewoon de Duitse snelwegen opscheuren. Adviesje. Zolang je maar niet gaat zitten appen of telefonerenen of WAT dan OOK achter ’t stuur, kan je ver gaan met de hedendaagse bolides.

  Vaker, meestal een keertje drie of vier per week hoor je in ’t nieuws dat er iemand door een ‘onverklaarbare reden’ op de verkeerde weghelft is geraakt, of tegen een boom aanreed om ‘onverklaarbare redenen’.

  De ‘onverklaarbare redenen’ waarom de gekste en onmogelijkste ongelukken met tragische gevolgen gebeuren zijn denk ik wel bekend. Drie seconden naar je telefoon kijken in ’t verkeer kan dodelijk zijn. Voor jezelf en anderen

  Ik heb wel respect voormopsies die ff de auto nakijken op de snelweg. Meer respect dan voor guppies die de telefoon nakijken op de snelweg.


  ⚠️ Meld

 2. Mijn ervaring is dat op avonden (tot vrij laat) er op de A28 tussen Zwolle en Staphorst beslist geen sprake is van “lege asfaltvlakte”. Dus “een beetje speeden” met gemiddeld 182 km/u is dan waanzinnig, zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers die dit soort misdragingen in het donker momenteel absoluut niet kunnen inschatten. Gemiddeld wil ook nog eens zeggen dat er uitschieters tot nogal wat hoger waren! Ik vind de conclusie van Niewsgierig daarom dus buitengewoon onverantwoord.

  En ik ben benieuwd waaraan dopje zijn vervelende suggestieve insinuatie kan afleiden, ik vind dat in de tekst van het bericht nergens terug.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.