Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich

Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 2-2 gelijk gespeeld tegen Zuidvogels en lijkt daardoor voorlopig even af te haken in de strijd om de titel van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren gaven twee keer een voorsprong uit handen, maar gezien de krachtsverhoudingen was de remise een terechte uitslag.
“We kwamen twee keer voor, maar dat was vandaag niet genoeg,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Vooral na rust was het te onrustig en in bepaalde fases maakten we de verkeerde keuzes.” Zijn collega Juan Fernandez Coto van Zuidvogels was trots op de manier waarop zijn ploeg zich terug had geknokt. “We hebben veerkracht getoond. Wij geloven er in en dat blijven we ook doen.”
Forse kansen
Zuidvogels kwam uitstekend uit de startblokken en dat leverde al direct twee forse kansen op voor centrumspits Niels van der Zaal. Al na een minuut dook hij helemaal vrij op voor het Berkum-doel, maar bracht keeper Dominic van Hoof redding. Kort daarop draaide Van der Zaal goed weg bij zijn tegenstander, maar ditmaal ging zijn schot net naast. Berkum leek het moeilijk te gaan krijgen maar sloeg toch al snel terug. Na wanorde in de Zuidvogels-defensie, waar men er niet in slaagde opruiming te houden, kwam de bal bij Chris van der Meulen die van dichtbij de 1-0 binnen tikte.
Berkum nam daarna het heft in handen maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden. Zuidvogels-doelman Frank Mol speelde een belangrijke rol met een aantal prima reddingen, waarbij hij Van der Meulen en Johnsen Bacuna het scoren belette. Vlak vóór rust tikte de Huizense sluitpost een fraaie vrije trap van Mark Bloemendaal net onder de lat weg, zodat het bij één doelpunt verschil bleef.
Langs de muur
Al snel na rust kon Steve Promes vrij door het centrum naar het Berkum-doel maar in riante positie schoot hij naast. Toen hij enkele minuten later, net buiten het Zwolse strafschopgebied, een vrije trap mocht nemen deed hij het beter door de bal langs de Berkum-muur in de hoek achter keeper Van Hoof te krullen: 1-1. In een wat rommelige fase van de wedstrijd had de thuisclub pech toen een vrije trap van Jordi Lemmens via de lat over ketste, maar 10 minuten voor het slot nam Berkum opnieuw afstand. Na een uitstekende kaats van Youp Kok kon Bacuna van rechts voorzetten, waarna Björn Bakker de bal nog nét binnen kon glijden: 2-1.
Wie dacht dat de punten voor de thuisclub binnen waren had buiten de gedreven bezoekers gerekend. Zuidvogels zette opnieuw aan en kwam binnen vijf minuten weer langszij. Na een corner caramboleerde de bal in de Berkum-doelmond en uiteindelijk stond invaller Jaap Jong op de goede plek om de 2-2 binnen te werken. In de slotminuten leek Kok bij een uitbraak nog een goede kans te krijgen en werd een kopbal van Jason Huisman van de Zuidvogels-doellijn gehaald, maar bleef het wél bij een remise en hielden de bezoekers dus een verdiend punt aan de wedstrijd over.
Daarmee is Berkum een positie gezakt naar de vierde plaats in de Hoofdklasse B. De achterstand op koploper Eemdijk, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt nu zes punten, zodat Berkum de kansen in de titelstrijd even niet meer in eigen hand heeft. Beslist is er echter nog niets in deze spannende competitie!
Berkum-Zuidvogels, 24 maart 2018
Eindstand:
2-2 (1-0)
Scheidsrechter: Gerrit Fikkert
Doelpunten: 12. Chris van der Meulen (1-0), 53. Steve Promes (1-1), 81. Björn Bakker (2-1), 86. Jaap Jong (2-2)
Gele kaart: Richard Gooijer (Zuidvogels)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob, Björn Bakker, Ruud Wellenberg (81. Frank Hoolsema), Mark Bloemendaal (61. Youp Kok), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Tim Horsmeier, Ivo de Heus, Jorik van Ruiswijk, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Niels van der Zaal (67. Jaap Jong), Jermain Heldoorn (77. Stephan Campbell), Richard Gooijer, Terry Bóné, Steve Promes (90+1. Michel de Wit)

Artikel delen:
Foto's 10
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Reacties 49
 1. Lekkere pot voetbal met kansen over en weer.
  Natuurlijk gun ik onze toppers uit Berkum de 3 punten, maar ik kan leven met een gelijk spel.
  Om nou gelijk van de eerste klasse naar de derde divisie te stijgen zou teveel van het goeie zijn.
  Dus lekker hoofdklasse blijven spelen !!
  Ben bang dat onze aliassen daar wel weer een andere mening over hebben, dus kom maar op!
  Baai de weej, de gezonde hapjes en sapjes waren weer niet te versmaden👍💪

 2. En koploper Genemuiden dan? Wat heeft die vandaag gedaan. Die wilde revanche na de 1-4 nederlaag van vorige week.

 3. het is toch die coke he. sinds dat cokeschip in noorwegen is onderschept, maakt het vlaggeschip van genemuiden slagzij. de duurbetaalde (overbetaald?) spelers falen keer op keer en verliezen met duidelijke cijfers. nu weer 4-1 verlies. het lijkt pec zwolle wel. die verliezen ook alles. de gang naar beneden is ingezet en niet te stoppen.

 4. Na de aanhoudende slechte resultaten zie je de publiek belangstelling ook weg zakken. De successupporters blijven lekker thuis. Binding met de dure aankopen is er nauwelijks. Logisch. Dat moeten de beleidsbepalers in tapijtstad zich aanrekenen. Volgende week weer verliezen en het bestuur en technische moeten dan plaats maken voor echte clubmensen. Hart voor de club. Dat is genemuiden.

 5. Dan zitten die Gristelijken vooraan in de kerk hun zonden te overdenken en aan God Here Jezus vergiffenis te vragen. hahahaha. Wat mooi wat mooi

 6. De fruitshake vereniging heeft niks te zoeken in de topklasse met dit elftal “berkummers” zolang ze niet mee willen met de grote verenigingen en niet in de buidel willen zullen ze altijd rond dit niveau aan knooien….
  🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕

 7. Was er een kerkdienst in Berkum want er was weinig tot geen publiek bij de rabarberclub.
  Ik maar denken dat het zo'n warme en hechte vereniging was.
  Ga ik een keer kijken kom ik van een koude kermis thuis stond helemaal alleen een wortelsapje te drinken en een gezond broodje te eten,Je kon wel met een giertank in de rondte dan raakte je nog niemand.in die gezellige kantine.

  1. Klopt ivm Pasen waren er extra diensten. Normaal komen er zo n 600 mensen kijken. Dat zijn er dan altijd 150 meer dan de laatste tijd bij Genemuiden.

 8. Brouwers Accountants & Adviseurs heeft zijn lidmaatschap van de Hoofdsponsorgroep Berkum met 4 jaar verlengd. Een van de onderdelen van het contract is shirtsponsoring van het 2e elftal van Berkum dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse van het amateurvoetbal. Brouwers Accountants is inmiddels bijna twee decennia een van de grotere sponsoren van onze vereniging. Wij bedanken Brouwers Accountants voor de substantiële financiële ondersteuning van onze verenigng.

  1. Toch hebben jullie niet heel veel sponsors, als je dat vergelijkt met een club als Genemuiden, VSCO en denk dat WVF er ook aardig wat meer heeft.

 9. Heb gehoord dat Youp kok, 400 per maand bij SVI gaat verdienen, benieuwd of zijn teamgenoten dat ook krijgen..

  1. Ze hebben dezelfde cabrio bus als vv Berkum. Mooi man. Het zal gaan tussen Eemdijk en vv Berkum dat is nu wel duidelijk.

 10. RICO VERHOEVEN gaat een gast training kickboxen geven bij WVF op 1 april as. Komt allen. Ervaring niet gewenst want als je lid bent van WVF dan sta je je mannetje.

 11. Eemdijk speelt ook in het groen wit. Nou al die clubs zitten in de put. Dat wordt vv Berkum opnieuw kampioen. Volgend seizoen 3e divisie.

 12. Hoe luidt de aanklacht tegen die kopschopper van WVF? Poging tot zware mishandeling of poging tot moord? Iemand?

 13. Lekker rustig hiero. Goh niemand meer iets te zeuren op de as kampioen? Waarom eigenlijk niet meer? Hihihihihihi

 14. Genemuiden 27.03.2018 11.55 uur Sportclub Genemuiden heeft trainer Jan van Raalte de laan uit gestuurd. Reden van het ontslag zijn de tegenvallende prestaties van de zaterdag hoofdklasser de afgelopen maanden.

 15. Selectie GA Eagles ondergaat komende zomer weer metamorfose
  GA Eagles krijgt komende zomer weer een compleet nieuw gezicht. Maar liefst 9 spelers lopen uit hun contract en 6 huurspelers vertrekken na dit seizoen bij de Deventer voetbalclub, die inmiddels ontslag heeft aangevraagd voor aanvoerder Xandro Schenk.

  Wat mooi wat mooi. Het lijkt Genemuiden, WHC, WVF en SVI wel. Ook zo duiventil.

 16. Vergeet die wortelsapvereniging uit Berkum ook niet hahaha wortelsaptil mooie naam.

  1. Huh? 15 Mutaties bij vv Berkum zeg je? Nou wij zijn reuze benieuwd. Noem ze ons maar dan. Wij kennen ze niet.

  2. @Domineeszoon. Kom der maar in hoor. Haha wat mooi wat mooi. Daar hoor je nooit meer iets van haha

 17. Zaterdag binden we die gereformeerde honden uit Staphorst aan deze zegekar, kan die trainer er ook af met de Pasen

  1. En 26 mei die andere Gereformeerde konijnen uit Genemuuuuden en dan worden we ook nog kampioen. Wat mooi wat mooi.

 18. Liefst drink ik rabarbersap bij wortelsapvereniging Berkum die smaakt uit de kunst.
  Kunnen we zondag zo weer met al die Berkummers de kerk in hobbelen.nuchter.

Reacties zijn gesloten.