Zwaan Kleef Aan in de Zwolse binnenstad - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwaan Kleef Aan in de Zwolse binnenstad

Zwolle – Ter gelegenheid van de start van het stadswandelseizoen wordt er een gratis wandeling georganiseerd met 20(!) gidsen van Stadsrondleidingen Zwolle. De gidsen staan herkenbaar (witte paraplu met logo)  op verschillende plekken in de stad en sluiten aan bij de steeds groter wordende groep wandelaars en vormen zo een Zwaan Kleef Aan stoet.

Naast Stadsrondleidingen Zwolle doen ook het St. Michaelsgilde en het Vrouwenhuis mee. Zo kun je tijdens deze wandeling een aantal historische figuren tegenkomen. Joan Cele, een echte Poortwachter. Aleida Greve wacht de stoet op bij het Vrouwenhuis.

De wandeling begint om 11 uur bij het Zwolse Balletjeshuis met gids Bert Dijkink. Bij het Celepleintje krijgt hij gezelschap van Joan Cele die iets vertelt over de Latijnse school en meeloopt naar het volgende ontmoetingspunt met een volgende gids. Zo trekt de groeiende stoet door de stad, met steeds meer gidsen, historische figuren en hopelijk publiek!

Het publiek wordt uitgenodigd om zich bij de stoet aan te sluiten. De bedoeling is dat er aan het einde van de wandeling sprake is van een bontgekleurd gezelschap van publiek, historische figuren en (bijna) alle gidsen met witte paraplu.

Gratis aansluiten bij deze bijzondere stadswandeling op vrijdag 30 maart om 11.00 uur. De wandeling eindigt om 13.30 op het Grote Kerkplein. Tijd voor een fotomoment!

Artikel delen:

Reageer