Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende raadsleden

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende raadsleden

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikt maandag 26 maart omstreeks 20.00 uur de onderscheiding lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de vertrekkende raadsleden Martijn van der Veen, Aly van der Vegte, Frankwin Mussche, Gerrit van der Kooij en Michiel van Harten.

De Koninklijke onderscheiding wordt tijdens het afscheid van de raad uitgereikt omdat deze raadsleden 12 jaar of langer in de gemeenteraad de belangen van de Zwolse burgers hebben vertegenwoordigd.

Martijn van der Veen
Hij was sinds september 2003 raadslid voor het CDA. Hij heeft zich met vele dossiers bezig gehouden, maar de sport had toch echt zijn grote aandacht. Hij hield zich bezig met het onderwerp kunstgrasvelden en vroeg aandacht voor de sportaccommodaties in de buitenkernen Wythmen en Windesheim. En gevoed door zijn werkervaring als fiscaal jurist, heeft hij jarenlang een bijdrage geleverd aan het werk van het afstemmingscomité met ook een kritische blik richting de accountant. Hij was een fanatiek twitteraar als het om zijn raadswerk ging en één  van de voorlopers op dit terrein. Hij reageerde daarbij vaak op andere raadsleden en oud-raadsleden.

Aly van de Vegte
Zij was sinds 2006 raadslid voor de VVD waarvan een aantal jaar ook fractievoorzitter.Zij draaide niet om de zaak heen en stond voor zaak en als ze zich ergens in vastbeet, liet ze niet gauw los. Vooral de bouw of verbouw van gemeentelijke panden of het Shared Service Center hadden haar aandacht. Ook is zij voorzitter van de Zwolse Rekenkamercommissie geweest waarbij ze een aantal belangrijke onderzoeken heeft geleid.

Frankwin Mussche
Hij was sinds maart 2006 raadslid voor de PvdA. Hij was inhoudelijk breed georiënteerd en hield zich bezig met ruimtelijke ordening, de binnenstad, de MeerjarenPrognoseVastgoed en de sport. Hij nam het initiatief om te komen tot een rookverbod rondom sportvelden. Hij is ook zelf sportief actief. Van vroeger keeper bij CSV nu deelnemer aan de halve marathon. En als bewoner van groot Assendorp ook organisator van de Asrendorp. Hij is eigenzinnig en kritisch. En hij genoot van het politieke spel en was lid van de agendacommissie en raadspleinvoorzitter. Het laatste dossier dat hij heeft behandeld was de WRZV. Een ultieme combinatie van sport en ruimtelijke ordening, een mooie slotact van hem. 

Gerrit van der Kooij
Hij was sinds maart 2006 raadslid voor de VVD. Hij beschikt over een groot netwerk in de stad. Bekend om zijn actieve inbreng in de Zwolse carnavalswereld, maar ook zijn netwerk in de horeca en de Zwolse middenstand en de sportwereld is enorm. Daardoor konden veel Zwollenaren via hem hun stem laten horen in de Raadzaal. Hij stond bekend om zijn terugkerende pleidooi voor minder regels en meer vrijheid. Met zijn politiek-journalistieke achtergrond als journalist van het programma Kamerbreed was hij ook wekelijks te beluisteren in een politiek praatprogramma bij Radio Oost als raadslid, en nog steeds geeft hij wekelijks (soms ongezouten) commentaar via de Papje-rubriek.

 

Michiel van Harten
Hij was sinds maart 2002 raadslid voor GroenLinks. Alhoewel hij raadslid was voor GroenLinks ligt zijn politieke oorsprong bij De Groenen waar hij samen met Peter Pot aan de wieg stond. Het protest tegen de Franse kernproeven in 1995 door het beeld Adam van Rodin voor het stadhuis in te pakken, kreeg landelijke bekendheid. Ook stond hij aan de wieg van het eerste Zwolse referendum dat ging over de bebouwing van de Nooterhof. Hij stond bekend als een hard werkend raadslid, met veel dossierkennis. Ook was hij was jarenlang lid van de Zwolse Rekenkamer en was lid van het afstemmingscomité.

 

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.