Oranjepret in park Eekhout op Koningsdag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Oranjepret in park Eekhout op Koningsdag

Zwolle – Voor het 7e jaar op rij wordt op Koningsdag (vrijdag 27 april a.s.) hét sfeervolle kinder- en familiefeest Oranjepret in park Eekhout georganiseerd. Ook dit jaar heeft Stichting Oranjepret een geweldig, gratis toegankelijk programma weten te organiseren met allerlei activiteiten voor kinderen zoals theater, muziek, dans, schminken en nog veel meer. Het officiële programma wordt om 12.00 uur met een wervelend optreden van de Lowland Brigade Pipe Band, een Zwolse pipe band, geopend.

Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen met hun eigen waar in het park terecht voor de welbekende kleedjesmarkt. Vanaf 12.30 zijn er diverse optredens en workshops in het park en de aangrenzende dierenweide met onder andere de voorstelling ‘Wat is er mis met mijn vis’ van Stichting Krijt Theater, kinderdans verzorgd door De Dansfabriek, Rhythm on Trash door Cup a Music, opzwepende kinderliedjes door Muppetstuff, circusspelen verzorgd door Grote broer kunsteducatie, googleacts van Magic John, Erics poppenkast en een heuse fietsdraaimolen. Het complete programma is binnenkort te vinden op www.parkeekhout.nl/oranjepret.

Oranjepret is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geweldig evenement voor jonge gezinnen in Zwolle en omstreken. Het stadspark is overzichtelijk en ligt net buiten de drukte van de binnenstad. De gemoedelijke sfeer, het gevarieerde activiteiten-aanbod, diverse zitplekken om even te relaxen en lekkere hapjes en drankjes maken Oranjepret tot een waar familiefeest. Stichting Oranjepret is opgericht met het doel om op Koningsdag voor kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar een laagdrempelig evenement te organiseren, boordevol kinderactiviteiten zoals dans, theater, muziek en meer. De stichting draait op basis van vrijwilligers.

Artikel delen: