Zwolse schaapskudde gaat weer de wijk in

Zwolse schaapskudde gaat weer de wijk in

Zwolle – Donderdag 5 april 2018 opent wethouder Michiel van Willigen, samen met herder Tjitse Terpstra, het nieuwe graasseizoen voor de Zwolse schaapskudde in bijzijn van kleuters van basisschool Het Carillon. De kudde houdt de komende maanden het gras in Holtenbroek en Stadshagen weer bij.

Het programma vindt plaats vanaf 09.00 uur bij Wijkboerderij de Klooienberg aan de Klooienberglaan in Holtenbroek. Iedereen is welkom.

Dat de kudde weer live in Zwolle loopt is natuurlijk geweldig. Maar we hebben ook een prachtige documentaire van de Zwolse kudde. Deltion studenten van de opleiding Audiovisueel Specialist hebben in 2015 de kudde en de herder het hele seizoen met camera gevolgd. Het resultaat is een 25 minuten durende documentaire met prachtige beelden. De film staat online en is te bekijken via een link op de site www.zwolle.nl/schaapskudde.

Door schapen als grasmaaier in te zetten, verschraalt de bodem. Hierdoor krijgen andere plantensoorten een kans en komt er meer variatie in de begroeiing. Dit zorgt voor een bloemrijker grasland. Wil je meer weten over de schaapskudde ? Kijk dan op www.zwolle.nl/schaapskudde
Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 6

Reacties zijn gesloten.