Station Zwolle krijgt een nieuwe piano

Station Zwolle krijgt een nieuwe piano

Zwolle – Donderdagmiddag 29 maart zal om 17.00 uur de nieuwe stationspiano in gebruik worden genomen. Hans Jansen, de Zwolse stationszanger zal als eerste het instrument officieel in gebruik nemen en zijn zangkunsten met de aanwezigen delen. Passerende reizigers kunnen verzoekjes indienen.

Na zijn optreden in de stationshal met Wicked Game werd de Zwolse stationszanger een regelrechte hit op social media. Daarna werd hij gevraagd voor diverse interviews en om op te treden bij een aantal grote radiozenders, onder andere in het programma van Giel Beelen bij Veronica 103FM. Hij draagt de oude stationspiano een warm hart toe: “Hij heeft mij veel goeds gebracht”.

Binnenkort gaat hij een recordpoging doen om op één dag alle stationspiano’s in Nederland te bespelen. Houd daarom na zijn optreden op de nieuwe piano #musicismylife! #zinin en @hansjansenmusic in de gaten.

De openbare Stationspiano is toegankelijk voor iedereen. Dit heeft ook op andere stations al vaak voor leuke verassingen gezorgd. NS heeft (soms in samenwerking met andere partijen) op een aantal stations in Nederland een piano staan o.a. in Leeuwarden, Groningen en Nijmegen. De piano’s hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken. Op het station is namelijk meer te halen dan je trein!

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik vind dat echt gaaf. Andersom is ’t ook zo, pianisten van wereldfaam die spelen voor publiek dat honderden dollars per kaartje betaalt. Gaan gewoon nog ff de volgende dag hetzelfde spelen, op een piano in een metro station. En dan lopen de mensen er gewoon langs, zonder ook maar een momentje te onthaasten.

    Ik schrijf hier uit ervaring. oef. Jammer van de peseta’s.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.