Danny Holla terug naar FC Groningen

Na iets meer dan een half seizoen op huurbasis voor FC Zwolle te hebben gespeeld, gaat Danny Holla terug naar FC Groningen. Sander Rozema zal de omgekeerde weg bewandelen en het seizoen afmaken bij FC Zwolle.

Danny kwam vorig zomer over van FC Groningen om zich bij FC Zwolle verder te ontwikkelen. In Zwolle speelde hij 23 wedstrijden, waarin hij 8 keer scoorde. Sander Rozema komt over van FC Groningen en maakt het seizoen op huurbasis af in Zwolle. De 20-jarige middenvelder was het afgelopen seizoen toegevoegd aan de selectie van Ron Jans, maar kwam regelmatig uit voor Jong FC Groningen.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Waardeloos! Holla is één van de betere spelers uit de selectie, Zwolle heeft zeer slecht zaken gedaan deze winterstop, er gaan alleen maar spelers weg in plaats dat er versterking wordt gehaald. Wil de club niet omhoog kijken?

 2. Jammer dat Danny weg gaat omdat we ook een leuke song voor hem hadden, holladiejee. Aan de andere kant vergeten we wel dat we eigenlijk een betere middenvelder hebben! Jordy Zuidam en die komt weer terug. Danny heeft wat mij betreft ook niet heel veel extra’s gebracht? Moisander loopt hem er uit met 2 vingers in de neus en voorchecken daar heeft hij weinig van gehoord. Nou ja Danny in ieder geval bedankt en succes in Grunn!
  Van Ge, naar boven kijken? de supporters en de trainer wel, maar het bestuur en kantoor?

 3. Marktwerking Natasj. Ajax verkoopt zijn spelers aan het buitenland en kan (gezien de kosten) eigenlijk alleen maar in Nederland winkelen. Jans is terecht trots op zijn gepromoveerde mannen. Zou Zwolle ook kunnen zijn en in Nederland moet elke club gewoon zorgen voor een zeer gedegen jeugdopleiding. Wat dat betreft heeft Feyenooit een ander aan- en verkoopbeleid. Ooyer gaat namelijk ook naar Rotjeknor; het bejaardenhuis voor ex-internationals raakt aardig vol.

 4. PSV kampioen; mooie sh*t avond. Feyenooit & AZ schoten ook niet echt op. Welk leuk voor Ronald K. dat ie in de halve finale van de Coppa zit. Voor de rest maar over en sluiten. Kijken of het nog een bokavond kan worden :'(

 5. Dick in dit geval gaat het om Lindgren en die ging dus niet naar het buitenland maar voor een paar jaar terug naar Groningen en nu moesten ze hem ineens terug wat ons Danny Holla kostte.

 6. Maar hoe gek vind je dat dan? Zo’n club als Groningen, leent zijn spelers niet voor niets uit. Verwacht er nog wat van. Bijvoorbeeld v ’t Schip toen en ach er zijn zoveel voorbeelden. Als dan 1 van de 3 topclubs een speler bij je haalt, die zelf trouwens ook graag wil en ook dondersgraag het ongelijk toen van Ajax wil bewijzen. Hij werd eerder te licht bevonden bij Ajax. Maar die kan natuurlijk ook niet met een selectie van 30 man het seizoen in.
  Tja dan kom je al gauw, ook voor die positie, als Groningen bij een uitgeleende speler die het goed doet bovenin de 1e divisie. Jammer voor de FC (vind ik ook) maar dat risico zit erin.

 7. Aanstaande zaterdag speelt FC Zwolle B1 thuis tegen Feijenoord B1. Het betreft de kwartfinale van de beker. Het duel wordt gespeeld om @ Natas: Waarom weet ik niet, maar ik kreeg deze uitn. in de mailbox. Ben zelf met de juegd mee maar misschien iets voor jou gezien je beide voorkeuren?
  As zaterdag 11.30 uur in het stadion van FC Zwolle. De entree is zoals gewoonlijk gratis. Langs deze weg willen wij een ieder uitnodigen om deze wedstrijd bij te wonen en onze B-jeugd een hart onder de riem te steken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het kantoor van FC Zwolle

 8. Sorry tekst door elkaar:
  @ Natas: Waarom weet ik niet, maar ik kreeg deze uitn. in de mailbox. Ben zelf met de jeugd mee maar misschien iets voor jou gezien je beide voorkeuren?

  Aanstaande zaterdag speelt FC Zwolle B1 thuis tegen Feijenoord B1. Het betreft de kwartfinale van de beker. Het duel wordt gespeeld om 11.30 uur in het stadion van FC Zwolle. De entree is zoals gewoonlijk gratis. Langs deze weg willen wij een ieder uitnodigen om deze wedstrijd bij te wonen en onze B-jeugd een hart onder de riem te steken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het kantoor van FC Zwolle

 9. Garritsen per direct naar FC Zwolle
  FC Zwolle heeft Koen Garritsen per direct van AGOVV Apeldoorn overgenomen. De titelkandidaat van de Jupiler League legde de middenvelder voor een half jaar vast. De Overijsselse club bedong tevens een optie om de 24-jarige speler ook volgend seizoen aan zich te binden. Over het transferbedrag werden geen mededelingen gedaan. Garritsen is na het vertrek van Danny Holla (naar FC Groningen) en Harmen Kuperus (naar SC Heerenveen) een nieuw gezicht in de selectie. Eerder versterkten de Zwollenaren zich al met Sander Rozema (was verhuurd aan FC Groningen).

  In het seizoen 2003-2004 maakte Garritsen zijn eerste wedstrijdminuten in het eerste elftal van AGOVV. Daarna speelde hij twee seizoenen voor Fortuna Sittard (2005-2007) en keerde dit jaar terug naar Apeldoorn, waar tot nu toe 23 optredens in de hoofdmacht wist te verzamelen.

  Bron

 10. Over jeugd gesproken: Ajax heeft Rodney Sneijder (16) voor de komende jaren vastgelegd. Het talentvolle broertje van oud-Ajacied Wesley (foto) stond tevens in de belangstelling van zijn broers club Real Madrid. Daarnaast had ook Liverpool belangstelling.

  Naast Sneijder junior legde Ajax ook Roly Bonevacia (16), Geoffrey Castillion (17), Jeffrey Dekker (17), Bryan Ottenhoff (16), Ricardo van Rhijn (16), Rik Schouw (16), Lorenzo Burnet (16) en Lorenzo Ebecilio (16) voor meerdere jaren vast.
  NIET-JEUGD nieuws:
  Davids 2 potjes voor somme frustraties
  Wedstrijdfitte Kuffour kan spelen

 11. Ik persoonlijk vind Eltjo Gnodde wel een goede uit de A1, dat is er ook 1 van mouwen opstropen en dat vind mooi!!

  Uit de B1 ben ik erg gecharmeerd van Jasper Bremmer, sterke verdediger met een goede vrije trap.

  En zo lopen er meer rond…..

 12. En oh ja, Zwolle is mijn club en als ik dan een keus zou moeten maken uit een club uit de Eredivisie dan is idd maar voorkeur Feijenoord maar er gaat werkelijk niets boven onze eigen Fc!!!

 13. FC Groningen haalt ook Jansen op bij Zwolle

  2 weg; 2 komen.

  Maak er maar ‘3 weg’ van…

  FC Groningen haalt opnieuw een middenvelder op bij FC Zwolle. Anco Jansen stapt per direct over van de Eerstedivisionist om te gaan voetballen bij de beloften van FC Groningen.

  De overgang van Jansen is enigszins opmerkelijk, aangezien hij dit seizoen toch tien competitieduels in actie kwam namens FC Zwolle. De achttienjarige Zwollenaar heeft sinds zijn debuut in het seizoen 2005/06 al veertig keer meegespeeld in de Jupiler League. Zijn contract liep aan het einde van dit seizoen af.

  Eerder deze week haalde FC Groningen de aan Zwolle verhuurde Danny Holla terug en liet de Eredivisionist Sander Rozema in omgekeerde richting vertrekken, ook als huurling.

  Bron

  Dit is geen goede zaak! Kijkt heel NL vol verbazing naar wat Groningen ‘zich allemaal laat gebeuren’, lijkt Zwolle uiteindelijk haast net zo erg de dupe te worden…

 14. Is zeker niet leuk voor Zwolle. Maar die jongens gaan natuurlijk wel boven in de eredivisie proberen te spelen en veel meer verdienen. Tja, moet je hun succes dan in de weg staan?
  Bovendien kreeg Anco al van de FC te horen dat hij naar een andere club mocht uitkijken (zie topic Jansen). En hoorde ik vanavond van iemand van de businessclub dat de FC goed in de keepers zit (een ander van de 3).
  Ook moeten amateurverenigingen altijd maar pikken dat de profclubs, waaronder de FC hun beste spelers (soms al erg jong!) wegplukken. Zwolle en wijde omgeving wordt bijvoorbeeld platgescout, bang als ze zijn dat een andere (aantrekkelijker?) profclub ze voor is. Weghalen gebeurd ook veel uit 1e elftallen. Volgens mij staat er pas sinds kort een redelijke vergoeding tegenover. Ben geneigd te zeggen: “‘T is niet leuk voor de club die spelers verliest, maar ’t hoort er bij”.

Reageer