VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar gebeten Staphorst

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij Staphorst en zal het daar zeker niet makkelijk krijgen. De Staphorsters, thuis altijd een horde van jewelste, hebben de laatste weken klappen gehad en zijn er op gebeten om de zaken tegen streekgenoot Berkum om te draaien.

“Staphorst zal zeker wakker geschud zijn,” verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Het wordt een cruciaal duel voor beiden. We zullen scherper en resoluter moeten zijn dan de afgelopen weken, want toen gaven we op de beslissende momenten te vaak niet thuis, zowel achterin als voorin.”

Staphorst, vorig jaar keurig als derde geëindigd in de Hoofdklasse B, startte dit seizoen matig maar leefde daarna helemaal op. De ploeg van trainer Jan Vlap maakte flinke stappen op de ranglijst en greep maar nét naast de tweede periodetitel.

De laatste weken lijkt Staphorst het spoor echter bijster, want na remises bij Ajax en AZSV volgden twee zeperds. Eerst werd op eigen terrein met 1-3 verloren van Urk en vorige week ging Staphorst met 4-2 onderuit bij het in problemen verkerende NSC Nijkerk. Staphorst kwam daar in de eerste helft twee keer op voorsprong, maar nog vóór rust herstelde NSC het evenwicht. Na ruim een uur scoorde de thuisclub twee keer binnen enkele minuten en daarmee was het vonnis geveld voor Staphorst, waar bovendien verdediger Reinier Crediet tegen zijn vijfde gele kaart opliep. Op de clubsite van Staphorst, dat nu op de zesde plaats staat, zorgde het verlies bij NSC voor heel wat zwartgallig commentaar. Daarbij werd vastgesteld dat de ploeg “volledig door het ijs” en “behoorlijk door de ondergrens” was gezakt.

Ook Berkum, dat thuis in oktober met 2-1 won van Staphorst, is de laatste weken niet echt in vorm. Na een 1-0 verlies op Urk gingen de Zwollenaren een week later op eigen terrein met 1-2 onderuit tegen Sparta Nijkerk en afgelopen zaterdag volgde in eigen huis een 2-2 remise tegen laagvlieger Zuidvogels. Berkum kwam vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Chris van der Meulen, maar zag de bezoekers in de tweede helft uit een vrije trap langszij komen. Toen Björn Bakker een minuut of 10 voor het slot de 2-1 binnen schoof leek de winst eindelijk weer eens binnen handbereik voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra, maar vijf minuten voor tijd scoorde Zuidvogels de gelijkmaker en gezien het spelbeeld was dat ook verdiend.

Berkum zakte daardoor een plek naar de vierde plaats in de Hoofdklasse B, met zes punten achterstand op koploper Eemdijk. De Zwollenaren hebben weliswaar een duel minder gespeeld, maar kunnen zich geen verdere misstappen meer veroorloven en weten bovendien dat het bij Staphorst altijd behoorlijk kan spoken.

De streekderby Staphorst-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robin Gansner uit Zandvoort, die op Sportpark Het Noorderslag aan de Parallelweg in Staphorst om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Berkum uit, da’s mooi voor de mensen altijd met tegenzin naar de Boerendanserdijk komen.
  Lekker een keertje kijken naar je eigen cluppie, dat in de 2e , 3e of wellicht nog lager speelt.
  Geen gezonde hapjes dit weekend, maar lekker een vette hap en liters bier.🍺🍺🍺
  Fantastische vooruitzichten boy’s, niks om dit keer chagerijnig van te worden, en dat zo voor de Pasen.
  Wat zullen jullie een topweekend hebben👍

  Wij ook,!!!!
  We zullen er voor zorgen dat die bal regelmatig op de Staphorster stip zal belanden, en dat onze agrarische buren een minder leuk Paasweekend hebben.
  Uitslag 0-2💪
  Fijne Pasen allemaal🐣


  ⚠️ Meld

 2. De Supertrol wordt dan éindelijk verboden om op WLZ te reageren. En als hij dat doet wordt het weggehaald. Eind goed al goed.

  Zalig Pasen.


  ⚠️ Meld

 3. Ook Youri van ’t Ende houdt van bietensap en skeurt op zijn crossmotor rond in de 250 cc tijdens de Dutch Masters.

  Wat mooi wat mooi.

  Hij heeft het geheim van de gezonde sapjes al ontdekt.

  Wat mooi wat mooi.


  ⚠️ Meld

 4. Erik Rotman laat in de Sensator optekenen dat hij afscheid neemt bij Genemuiden met het kampioenschap.

  Hij vergeet dat hij de laatste wedstrijd in Berkum speelt. Daarbij is het bijna 1 april en dus is het zeer aannemelijk dat het een grapje van Erik is.

  Wij kunnen dit grapje wel waarderen.

  Wat mooi wat mooi.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.